Događaji

split

Krenula je javna nabava za izgradnju garaže na Trsteniku

Krenula je javna nabava za izgradnju garaže na Trsteniku

Iz Grada Splita su jučer objavili kako je krenula javna nabava za garažu na Trsteniku koja će stanovnicima ovog splitskog kotara osigurati gotovo 300 novih parkirnih mjesta.

Podsjetimo, u javnu garažu na Papandopulovoj ulici Grad će uložiti oko 7 milijuna eura, investitor na predmetnom gradilištu je Kaufland Hrvatska koji će izgraditi prometnicu i dio garaže, nakon čega će Grad dovršiti izgradnju.

„Jako sam zadovoljan vidjeti da radovi idu planiranim tokom i nadam se da će garaža biti dovršena dvanaest mjeseci od odabira izvođača, kako je i dogovoreno. Koliko mogu vidjeti na samom gradilištu, pripremni radovi su u punom jeku i mislim kako ćemo u prvoj polovici 2025. godine konačno dobiti ta parkirna mjesta.“ – poručuje splitski gradski vijećnik i čelnik kotara Trstenik, Damir Barbir.

Na krovu nove garaže bit će izgrađeni i javni sportski sadržaji kojih, u ovom dijelu grada, kronično nedostaje.

„Svakodnevno naporno radimo, svi u Kotaru i to se na terenu vidi. Nedavno smo otvorili pothodnik pod Ulicom Moliških Hrvata, organizirali zamjenski parking za vrijeme izvođenja radova na garaži, urgiramo koliko je u našoj moći za otkup R1 zone, tražimo rješenja za dodatna parkirna mjesta i uređenje starih puteva prema moru. Puno je posla pred nama, ali zadovoljan sam ostvarenim u ovoj godini.“ – kaže Barbir, uz zahvalu građanima koji su, naglašava, jako aktivni u životu Kotara:

„Moram se posebno zahvaliti sugrađanima i susjedima koji nas svakodnevno kontaktiraju s prijedlozima, konstruktivnim kritikama i pohvalama. Oni su razlog zbog kojeg se trudimo ponekad i iznad svojih mogućnosti. Nadam se kako smo opravdali njihovo povjerenje te da ćemo jednako nastaviti i u novoj godini, da bi Trstenik zajedno učinili još ljepšim i ugodnijim za život.“ – zaključio je nezavisni gradski vijećnik, poželjevši Splićankama i Splićanima sve najbolje u 2025.   

 


Reci što misliš!