Događaji

"mir i dobro"

Službenici za prevenciju Policijske uprave zadarske na ŠC Višnjik održali preventivne aktivnosti

Službenici za prevenciju Policijske uprave zadarske na ŠC Višnjik održali preventivne aktivnosti
SC Višnjik

Jučer, 28. prosinca 2023. godine u večernjim satima u sklopu operativne akcije „Mir i dobro“ na ŠC „Višnjik“, policijski službenici za prevenciju Policijske uprave zadarske sa policijskim službenicima Policijske postaje Zadar održali su preventivne aktivnosti.

U cilju mirnih i sigurnih blagdana, kao i podizanja razine sigurnosti građana, policijski službenici su građanima ukazali na opasnost od uporabe pirotehnike, eksplozivnih i rasprskavajućih sredstava, te su im podijelili informativne materijale sa savjetima za sigurno rukovanje pirotehničkim sredstvima. 

Policijski službenici su savjetovali građane da se suzdrže od uporabe pirotehničkih sredstava, a ako ipak koriste pirotehniku, neka obavezno pročitaju i pridržavaju se uputa proizvođača za sigurno rukovanje, izbjegavaju korištenje pirotehničkih sredstava u zatvorenim prostorima te gdje se okuplja veći broj građana, ne koriste pirotehnička sredstva u prostorima gdje se nalaze eksplozivna i lakozapaljiva sredstva, ne bacaju pirotehnička sredstva ispod ili na vozila, na balkone ili ispod stakla, ne koriste pirotehnička sredstva pod utjecajem alkohola, ne bacaju pirotehnička sredstva u zonama gdje se nalaze kućni ljubimci i druge životinje i ne pokušavaju ponovno aktivirati pirotehničko sredstvo koje je zatajilo.
 
Tom prilikom se građane ponovno pozvalo da u sklopu nacionalne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, koja se provodi od 2007. godine, dragovoljno i bez sankcija predaju oružje i time svoj dom učine sigurnijim.

Kako mogu bez sankcija predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način učiniti svoj dom sigurnijim, a možda time spasiti i nečiji život. Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.
 
Također se osobe mlađe životne dobi, kao najčešće korisnike osobnih prijevoznih sredstava (električnih romobila, električnog monocikla, segwaya, hoverboarda i sl.) u sklopu kampanje „U modi su nova pravila“, upoznalo o novim prometnim pravilima koja su stupila na snagu posljednjim izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najmlađima su podijeljeni i prigodni pokloni (majice, kape, vrećice i letci).


Reci što misliš!