Događaji

Potpora za umirovljenike, osobe bez primanja ili građane u potrebi

Općina Vir predvodnik u zaštiti i pomoći socijalnim kategorijama stanovništva

Općina Vir predvodnik u zaštiti i pomoći socijalnim kategorijama stanovništva
Kažimir Škrbić

Lanjska analiza materijalnih potpora za umirovljenike, osobe bez primanja ili građane u potrebi, koju u vrijeme Božića daju jedinice lokalne samouprave u Hrvatskoj, pokazala je da je Općina Vir bila i ostala predvodnik u zaštiti i pomoći socijalnim kategorijama stanovništva.

Virski primjer pružanja materijalne potpore u iznosu od 132,73 eura božićnice (1.000 kuna) najuvjerljiviji je u Hrvatskoj, a bit će još izraženiji sljedeće godine kada se zaokruži na 600 eura materijalne potpore za Božić i Uskrs te kao naknada za ogrjev i pitku vodu.

Tako općine Funtana i Vabriga, na primjer, svojim umirovljenicima daju približno 26 eura, a Kostrena dvostruko više ili 53 eura. Općina Nerežišća različitim kategorijama umirovljenika daje 20 eura, 33 eura, 40 eura i najviše 66 eura, Čepin izdvaja 26 eura, Općina Plitvička Jezera 53 eura, Ernestinovo 33 eura, Lipovljani 40 eura, Općina Viškovo i Općina Mala Subotica daju poklon-bon u vrijednosti 26 eura, a isto dobivaju i umirovljenici u Općini Vela Luka.

U Zadarskoj županiji u Općini Jasenice umirovljenici dobivaju 26 eura, slično je u Zemuniku, ali samo za umirovljenike kojima iznos mirovina ne prelazi 345 eura, dok Općina Orehovica svim umirovljenicima kojima mirovina ne prelazi 332 eura daje 80 eura jednokratne materijalne potpore.

Evidentna je razlika u iznosima i vrstama potpora koje svojim stanovnicima, posebno umirovljenicima i socijalnim kategorijama, pružaju Općina Vir s jedne, i sve druge jedinice lokalne samouprave s druge strane.
 


Reci što misliš!