Događaji

hbor

Područni ured za sjevernu Dalmaciju Hrvatske banke za obnovu i razvitak odnedavno u Zadru

Područni ured za sjevernu Dalmaciju Hrvatske banke za obnovu i razvitak odnedavno u Zadru

„HBOR ne restrukturira i ne bavi se problematikom već razvija gospodarstvo i ima sluha za poduzetnice, za početnike… Nacionalni plan oporavka i otpornosti je trenutno najjeftinija kreditna linija na domaćem tržištu. No da biste bili dio plana morate imati dobru ideju i morate bili zeleni i digitalni u praksi, a ne samo na papiru.

To je naša budućnosti“, ističe Jelena Peša, voditeljica novog HBOR-ovog ureda u Zadru.

U Zadru od nedavno djeluje Područni ured za sjevernu Dalmaciju Hrvatske banke za obnovu i razvitak. Sedmim područnim uredom HBOR se želi dodatno približiti poduzetnicima iz Zadarske i Šibensko-kninske županije koji planiraju ulaganje ili pokretanje posla.

HBOR je tijekom proteklih 10 godina, u ovim dvjema županijama, podržao gotovo 1.200 projekata s ukupnim iznosom većim od 635 milijuna eura. Aktivnost Područnog ureda prvenstveno su usmjerena na savjetovanje i informiranje privatnih i javnih subjekata o načinu i mogućnostima korištenja HBOR-ovih sredstava kao izvora financiranja za potrebe pokretanja poslovanja, odnosno ulaganja u rast i razvoj.

Područni ured ima važnu ulogu u edukaciji poduzetnika, posebno onih koji tek razmišljaju o ulasku u poduzetništvo, kao i suradnji s predstavnicima lokalne vlasti koji investicijama stvaraju preduvjete za povećanje gospodarskih aktivnosti.

Ispred nas je veliki investicijski ciklus iz EU fondova, a putem HBOR-a plasirat će se financijski instrumenti ukupno vrijedni 724 milijuna eura”, istaknuo je ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić.


Reci što misliš!