Događaji

ministar obišao radove

Započeli radovi na jednom od dva ulaska u Škabrnju

Započeli radovi na jednom od dva ulaska u Škabrnju
NR

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković danas boravi u Zadarskoj županiji. Jutros je u pratnji župana Božidara Longina i načelnika Općine Škabrnja Ivice Škare obišao radove na rekonstrukciji raskrižja na samom ulazu u mjesto.

Evo  započeli su radovi na jednom od dva ulaska u Škabrnju. To su dva križanja županijske i državne ceste koja su do sada bila prometno vrlo nesigurna budući da je ovdje velika frekvencija prometa i nisu adekvatna sa aspekta struke. Zato su Hrvatske ceste raspisale natječaj čime će se i ovaj ulaz ovdje i onaj prvi urediti. Ukupna vrijednost radova je 730 00 eura plus nadzor. Rok izvođenja radova je 6 mjeseci i vjerujemo da će po završetku radova Škabrnja dobiti dva nova sigurna ulaza što ona i zaslužuje“ istaknuo je Butković.

 

Želim se zahvaliti Ministarstvu i Hrvatskim cestama što smo došli do toga da radimo dva ulaza u Škabrnju. To je za nas Škabrnjane jako bitno zbog sigurnosti, ali i vizualnog identiteta same naše Općine“, istaknuo je načelnik Škara.

Nešto kasnije ministar će otvoriti dugoočekivane radove na rekonstrukciji Žmirića, odnosno na križanju Ulica Put Nina i Matije Gupca.

Nakon toga ministar Butković će sudjelovati na konferenciji „Razvoj lučke infrastrukture Zadarske županije“ koja se u organizaciji Zadarskog lista održava u Centru za kreativne industrije.


Reci što misliš!