Događaji

na neodređeno vrijeme

Gradsko vijeće Grada Paga predalo Dom kulture na upravljanje Radio Pagu

Gradsko vijeće Grada Paga predalo Dom kulture na upravljanje Radio Pagu
Josip Portada

Gradsko vijeće Grada Paga donijelo je odluku o davanju na upravljanje Doma kulture u Pagu trgovačkom društvu u vlasništvu Grada Paga, Radio Pag, d.o.o., Golija 21, Pag.

Prema Odluci, Dom kulture daje se na upravljanje na neodređeno vrijeme, a prihodi ostvareni upravljanjem su namjenski i smiju se koristiti isključivo za potrebe održavanja Doma kulture, podmirenje ostalih materijalnih rashoda i rashoda za zaposlenike.

Damir Mavra, direktor Radio Paga, je o davanju na upravljanje Doma kulture Radio Pagu rekao: "Zahvaljujem se gradskoj upravi Grada Paga i Gradskom vijeću na povjerenju koje nam je ukazano i potrudit ćemo se kako bi Dom kulture stavili u funkciju i kako bi napravili nešto korisno i dobro za sve stanovnike Grada Paga, i za mlade i za starije. Djelatnosti koje su povezane s radom Doma kulture mogu se korisno spojiti s djelatnostima Radio Paga i može se napraviti zanimljiv program i tako ponovno pokrenuti rad Doma kulture."

Dom kulture ima površinu od 483 m2, a izgrađen je početkom pedesetih godina 20. stoljeća. Ima 220 sjedećih mjesta, kazališnu pozornicu u površini od 50 m2 s garderobom i scensku rasvjetu. Proteklih godina Grad Pag je uložio znatna financijska sredstva u obnovu Doma kulture. Između ostalog promijenjeno je krovište Doma kulture, obnovljena je stolarija i uređeno je pročelje.


Reci što misliš!