Događaji

vremenska prognoza

Pretežno sunčano, prohladno

Pretežno sunčano, prohladno
Bojan Bogdanić

Bura i sjeverni vjetar - slab do umjeren puhat će i u prevladavajuće sunčanoj Dalmaciji. Ujutro u unutrašnjosti mraz, a danju će temperatura zraka porasti na vrijednosti od 8 do 13 °C na ponekim otocima.

U petak na istoku Hrvatske razmjerno hladno, ujutro uz vrijednosti temperature od -4 do -1 °C, mraz, mjestimice i maglu te niske oblake iz kojih lokalno postoji mogućnost i za slabe oborine. Danju će osobito u zapadnijim predjelima biti i duljih sunčanih razdoblja.

Mjestimična sunčana razdoblja sredinom dana i u središnjoj Hrvatskoj. U prvom dijelu dana magla će biti česta, ujutro je ponegdje moguća i poledica - stoga oprezno u prometu. I danju će biti razmjerno hladno, osobito u krajevima s dugotrajnom maglom.

Na zapadu zemlje djelomice sunčano, ujutro po kotlinama i maglovito, no popodne će sa zapada dolaziti sve više oblaka, pa već ponegdje u Istri može pasti i malo kiše. U gorju će jutro biti najhladnije, temperatura zraka od -7 do -4, °C a danju temperatura između 2 i 4 °C, na sjevernom Jadranu od 10 do 12 °C, mjestimice uz umjerenu buru. 

Bura i sjeverni vjetar - slab do umjeren puhat će i u prevladavajuće sunčanoj Dalmaciji. Ujutro u unutrašnjosti mraz, a danju će temperatura zraka porasti na vrijednosti od 8 do 13 °C na ponekim otocima.



Podjednake vremenske prilike i na jugu Hrvatske - pretežno sunčano, lokalno uz umjerenu buru te uglavnom malo valovito more i najvišu temperaturu zraka od 10 do 13 °C, a ujutro će u krajevim udaljenijima od mora biti oko 0 °C.


Reci što misliš!