Događaji

vremenska prognoza

Subota kišovita, vjetrovita, popodne hladnija

Subota kišovita, vjetrovita, popodne hladnija
Bojan Bogdanić

U Dalmaciji će kiša biti manje česta, no lokalno su mogući izraženiji pljuskovi i grmljavina. Bit će i sunčanih razdoblja. Puhat će jako do olujno jugo i jugozapadnjak, pa će more biti valovito i jače valovito.

Subotnje jutro u Slavoniji, Baranji i Srijemu bit će djelomice sunčano, nakon toga porast naoblake i kiša. Puhat će umjeren do jak jugozapadni vjetar koji će navečer okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni te će naglo zahladnjeti. Na zapadu može biti i snijega.

Središnja Hrvatska bit će oblačnija. Kiše će najprije biti uz granicu sa Slovenijom, a popodne posvuda. Temperatura zraka uglavnom od 5 do 10 °C, no prema večeri osjetan pad temperature i prelazak kiše u snijeg. Umjeren i jak jugozapadnjak, navečer u okretanju na sjeveroistočnjak.

I u gorskoj Hrvatskoji i na sjevernom Jadranu vjetrovito uz jako i olujno jugo i jugozapadnjak koji će u noći na nedjelju okrenuti na buru. Povremeno će padati kiša, ponegdje obilnija, a u gorju u noći na nedjelju snijeg i stvaranje snježnog pokrivača.

U Dalmaciji će kiša biti manje česta, no lokalno su mogući izraženiji pljuskovi i grmljavina. Bit će i sunčanih razdoblja. Puhat će jako do olujno jugo i jugozapadnjak, pa će more biti valovito i jače valovito.

Podjednako vjetrovito i valovito i na krajnjem jugu Hrvatske. Uz promjenjivu naoblaku valja računati na mjestimice pljuskovitu oborinu s grmljavinom. Temperatura zraka od 17 do 20 °C, u zaobalju malo niža.


Reci što misliš!