Događaji

21. i 22. studenoga

Pokret Otoka organizira dvije besplatne online radionice

Pokret Otoka organizira dvije besplatne online radionice
Pokret otoka

Pokret Otoka sljedeći tjedan, 21. i 22. studenog organizira čak dvije besplatne online edukacije. Prva edukacija je E-mobilnost "Pokretanje zelenije budućnosti", a druga “Energetska učinkovitost i održiva gradnja: Put ka zelenijoj budućnosti”

Pridružite nam se na online edukaciji koja će se održati 21. studenog 2023. od 9:30 – 10:30, prenosi Pokret otoka.

 

Webinar E-mobilnost "Pokretanje zelenije budućnosti" će istražiti ključne aspekte elektromobilnosti na otocima, fokusirajući se na infrastrukturu punjenja, prilagodbe za specifičnosti otoka, tehnološke inovacije i održive energetske modele.

Raspravit će se o izazovima i mogućnostima električnih vozila u otocima, nudeći uvid u utjecaj na okoliš te društvene i ekonomske beneficije. Webinar će također istražiti primjere najbolje prakse i studije slučaja kako bi pružio konkretne smjernice za implementaciju elektromobilnosti na otocima.

Za webinar je potrebna registracija, a svi sudionici dobit će potvrdu o sudjelovanju!

Detalji na: https://otoci.eu/webinar-e-mobilnost-pokretanje-zelenije-buducnosti/

Otočni dijalog “Energetska učinkovitost i održiva gradnja: Put ka zelenijoj budućnosti” posvećen je ključnim temama koje oblikuju budućnost energetske obnove i energetske održivosti.

Dijalog će se održati u srijedu, 22. studenog 2023. godine, od 19:00 do 20:30 sati, a možete ga pratiti live na Facebook stranici Pokreta Otoka.

U dijalogu pod nazivom “Energetska učinkovitost i održiva gradnja: Put ka zelenijoj budućnosti”, okupit ćemo stručnjake, inovatore i entuzijaste iz područja arhitekture, graditeljstva i održivosti kako bismo istražili inovativne pristupe i najnovija dostignuća u ovim područjima.

Detalji: https://otoci.eu/otocni-dijalog-energetska-ucinkovitost-i-odrziva-gradnja-put-ka-zelenijoj-buducnosti/

Oba online događanja odvijaju se u sklopu projekta “Energetska tranzicija otoka (ETO)” i financiran je sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Partneri i financijeri projekta su Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Splitsko-dalmatinska županija, Općina Lumbarda, Grad Cres, LAG 5, Maslina Resort, Forte Solar d.o.o.


Reci što misliš!