Događaji

regionalni razvoj

Projekt "Uređenje karinske plaže i pripadajuće infrastrukture" službeno je dovršen

Projekt
TZ Obrovac

U srijedu, u Gradskoj knjižnici Benkovac održana je završna konferencija za javnost i medije u sklopu projekta „Uređenje karinske plaže i pripadajuće infrastrukture“. I ovaj projekt koji se provodio kroz Intervencijski plan Grada Benkovca, uspješno je priveden kraju, a građani, stanovnici naselja Karin Donji - Plaža dobili su moderno uređenu komunalnu infrastrukturu

Posebno je to važno jer se ovo naselje nalazi na obali Karinskog mora gdje je većina stalnih stanovnika i vlasnika kuća za odmor orijentirano na turizam, tako da ovaj projekt doprinosi stvaranju boljih uvjeta i  kvalitetnijih sadržaja za bavljenje tom gospodarskom djelatnošću, piše Mile Marić na službenoj stranici Grada Benkovca.

Na završnoj konferenciji nazočili su gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić, zamjenik gradonačelnika Tomislav Klarica, predstavnici Razvojne agencije Grada Benkovca, predstavnici izvođača i nadzora, javni djelatnici i brojni građani.

U uvodnom obraćanju gradonačelnik Tomislav Bulić naglasio je kako Grad Benkovac ovim projektom rješava samo dio potrebnih infrastrukturnih problema koje ima naselje Karin Donji Plaža, koji je naše jedino naselje koje ima izlaz na more i gdje tijekom ljeta boravi velik broj turista i posjetitelja i stoga nam je namjera i obveza osigurati što bolje uvjete za ugodniji boravak turista i posjetitelja.

Kao i kod svih drugih projekata tijekom provedbe smo se susretali s brojnim nepredviđenim situacijama, ali smo ih zahvaljujući velikom trudu svih dionika uspješno riješili. I dalje ćemo raditi na rješavanju problema uređenja naselja, uređenja i osiguravanja parkinga, gdje smo u pregovorima s Franjevačkim samostanom Karin, a radi se i na projektu izgradnje lučice.

Sve je to proces i za sve treba vremena, a koristit ćemo sve raspoložive izvore financiranja koji nam budu na raspolaganju kako bi smo uredili ovo naselja kao i sva druga naselja na području Grada Benkovca, zaključio je gradonačelnik Bulić.

U nastavku konferencije voditelj projekta Matej Pešut, naglasio je kako je za realizaciju ovog projekta trebalo puno truda i rada svih sudionika od projektanta, nadzora, izvođača do projektnog tima kojeg su sačinjavali djelatnici Grada Benkovca i Razvojne agencije Grada Benkovca. Ovom prigodom im se svima srdačno zahvalio i kratko prezentirao projekt nazočnima na konferenciji.

Ovaj Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Nositelj projekta je Grad Benkovac, a partneri na projektu je Razvojna agencija Grada Benkovca i  Vodovod i odvodnja Benkovac.

Projekt je imao slijedeće ciljeve koji su dovršetkom radova realizirani, a to su:
    -  rekonstrukcija postojećih i izgradnja novih površina za cestovni promet,
        promet u mirovanju, pješački promet i biciklistički promet,
    -   izgradnja sustava odvodnje otpadnih voda sa crpnom stanicom,
    -   obnovljena javna rasvjeta i parkirališna mjesta.Izvođač radova bili su Zajednica ponuditelja Kruševo-put d.o.o. Smilčić i INGRA d.d. Zagreb.
Stručni nadzor i koordinator zaštite na radu bili su povjereni poduzeću  CIVIL ENGINEERING CONSULTANCY d.o.o. Zadar.
Projektantski nadzor obavljao je  4M PROJEKT d.o.o. Split.
Ukupna vrijednost radova: 1.402.788,43 EUR EUR.
Razdoblje provedbe projekta: studeni 2021. - rujan 2023. godine.


Reci što misliš!