Događaji

suradnja s vlasnicima zemljišta

U tijeku radovi na boljoj prometnoj povezanosti s južnim Pašmanom

U tijeku radovi na boljoj prometnoj povezanosti s južnim Pašmanom
Otok Pašman

Od početka ovog tjedna u tijeku su radovi na cementiranju puta prema uvali Lanđin i čišćenju puta Dranine od Malog Pašmana do panoramskog puta na južnom Pašmanu

Općina Pašman je u suradnji s vlasnicima zemljišta u uvali Lanđin organizirala cementiranje puta dužine jednog kilometra od uvale Lanđin do račvanja puteva (naselje Kraj, uvale Žinečena i Soline). Procjena troškova radova je 12.000 eura od kojih 50 % financira Općina Pašman dok preostalih 50 % financiraju vlasnici zemljišta i objekata u uvali Lanđin. Radovi bi trebali biti završeni do kraja ovog tjedna.
U tijeku su i radovi čišćenja puta Dranine malčerom, od Malog Pašmana do panoramskog puta, ukupne dužine 2 kilometra, a radove izvode djelatnici Javno komunalne ustanove Otok Pašman s vlastitim malčerom. Radovi, koji su započeli prije tri dana, trebali bi biti završeni početkom idućeg tjedna. Nakon završenog čišćenja prelazi se na drugu fazu radova odnosno cementiranja najzahtjevnijih dionica puta.
Navedeni radovi će omogućiti puno bolji pristup vlasnicima do svojih zemljišta i objekata na tim lokalitetima s time da će se boljim pristupom prema južnom Pašmanu i znatno povećati sveukupna turistička ponuda općine Pašman, navodi se na stranici Otok Pašman.


 

Reci što misliš!