Događaji

Subota barem djelomice sunčana i razmjerno topla, ali uz južinu i dalje nestabilna

Subota barem djelomice sunčana i razmjerno topla, ali uz južinu i dalje nestabilna
I. Pejković

Nastavlja se promjenjivo i razmjerno toplo vrijeme, uz prevladavajuću južinu. I pritom do ponedjeljka i u srijedu uz samo rijetku kišu, uglavnom na sjevernom Jadranu i u gorju, a u većini Hrvatske češće i obilnije kiše bit će u utorak te vjerojatno od četvrtka.

U istočnoj Hrvatskoj uglavnom u noći i ujutro još mjestimice kiša, pogotovo u sjevernijim područjima, a u nastavku subote sunčanije. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni. Najviša dnevna temperatura od 20 do 23 °C, a najniža od 10 do 12 °C.

U subotu u središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano, no uz više oblaka u Hrvatskom zagorju te osobito Međimurju i Podravini. Ponegdje je još moguća kiša, pa i u obliku pljuska, uglavnom u prvom dijelu dana. Ujutro oko 10 °C, a poslijepodne od 18 na sjeveru do 21 °C na jugu područja.

Na zapadu zemlje bit će i sunčanog vremena oblaka, ali i mjestimice kiše, najvjerojatnije u gorju i na riječkom području. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, a na sjevernom Jadranu ponegdje i jak. Valovito more u smirivanju na umjereno valovito. Danju u gorskim predjelima temperatura zraka i do 19 °C, na moru do 23 °C, a ujutro na sjevernom Jadranu od 14 do 19 °C.

Na srednjem Jadranu djelomice sunčano, prema otvorenome moru i pretežno sunčano. Uz više oblaka uglavnom je u unutrašnjosti Dalmacije moguće malo kiše, pa i u obliku ponekog pljuska s grmljavinom. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, južni i jugo, uz malo i umjereno valovito more. Temperaura zraka na obali od 16 °C ujutro, do 24 °C popodne, a u Zagori niža.

Na jugu Hrvatske uz promjenjivu naoblaku još može biti mjestimična kiše, pa i u obliku pljuska, osobito u prvom dijelu dana. Puhat će povremeno umjeren jugozapadnjak i jugo uz većinom umjerenu valovitost mora. Najviša dnevna temperatura oko 23 °C.

 


Reci što misliš!