Događaji

od 26. do 29. listopada

U hotelu Kolovare 3. Kongres „Novi izazovi u zdravstvenoj njezi dermatološkog bolesnika“

U hotelu Kolovare 3. Kongres „Novi izazovi u zdravstvenoj njezi dermatološkog bolesnika“
Dino Stanin/PIXSELL

Udruga medicinskih sestara i tehničara Hrvatske za dermatovenerologiju organizira 3. Kongres pod nazivom „Novi izazovi u zdravstvenoj njezi dermatološkog bolesnika“ koji će se održati u hotelu Kolovare u Zadru 26., 27., 28. i 29. listopada 2023. godine.

Svečano otvorenje kongresa održat će se u Muzeju antičkog stakla u Zadru u četvrtak, 26. listopada 2023. u 19 sati.

- Kongres se održava svake četiri godine te okuplja medicinske sestre iz Hrvatske i brojne medicinske sestre iz inozemstva. Ove godine izabrali smo Zadar za održavanje kongresa naše udruge. Motivirao nas je taj prekrasni grad koji je poput muzeja na otvorenom u kojemu njegovom raskošnom i stalnom muzejskom postavom vode živopisne ulice i uske uličice, gradske zidine kao drevni čuvari tog povijesnog muzeja te nove gradske atrakcije poput Pozdrava suncu ili Morskih orgulja koje svjedoče o gradu i njegovoj neuništivoj inspiraciji, poručuju iz Udruge.

Na kongresu će biti predstavljena najnovija dostignuća u zdravstvenoj njezi dermatoveneroloških bolesnika, sestrinstvo dermatovenerologije danas, pružiti nam smjernice za budućnost zdravstvene njege u dermatovenerologiji.

Kongres će predstaviti sestrinstvo dermatovenerologije danas i pružiti nam smjernice za daljnje djelovanje u struci. Cilj Kongresa je međusobno povezivanje svih dermatoveneroloških sestara i tehničara u RH i EU te objedinjavanje standarda rada u struci.


Reci što misliš!