Događaji

#DHMZ

Umjereno do jako jugo, navečer moguća kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom

Umjereno do jako jugo, navečer moguća kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom
Šime Zelić/ PIXSELL

U Dalmaciji djelomice sunčano, od sredine dana porast naoblake. Navečer na sjeveru regije raste vjerojatnost za lokalnu kišu i pljuskove praćene grmljavinom, dok će na krajnjem jugu oborina izostati.

Puhat će umjereno do jako jugo, mjestimice s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 22 do 25 °C.

Prognoza za naredna tri dana

Promjenjivo s povremenom kišom, uglavnom na Jadranu i predjelima uz njega. U oblačniji petak se ponegdje očekuje obilna oborina, ponajprije na Jadranu u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom. Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren jugozapadni, povremeno na udare i jak.

Duž obale će puhati umjeren do jak jugozapadnjak, u petak i jugo. Temperatura zraka na moru neće se znatnije mijenjati dok će subotnje jutro na kopnu biti hladnije, mjestimice i maglovito.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati (PMC Split)

Jugo 15-30, na sjevernom i srednjem Jadranu ponegdje i do 34 čv, postupno će okretati na jugozapadni vjetar 15-25 čv i u noći polako slabjeti, a na krajnjem jugu južni vjetar 12-24 čv. More 3-4, na otvorenome sjevernog i srednjeg Jadrana ponegdje moguće 5. Vidljivost 10-20 km. Pretežno oblačno, mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom.

Vremenska prognoza za sljedećih 12 sati (PMC Split)

Vjetar umjeren do pojačan jugozapadni, na krajnjem jugu do jak južni. More umjereno valovito i valovito. Promjenljivo oblačno, mjestimice kiša, a osobito poslijepodne na južnom Jadranu i pljuskovi s grmljavinom.

Promjenjivo s povremenom kišom, uglavnom na Jadranu i predjelima uz njega. U oblačniji petak se ponegdje očekuje obilna oborina, ponajprije na Jadranu u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom. Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren jugozapadni, povremeno na udare i jak. Duž obale će puhati umjeren do jak jugozapadnjak, u petak i jugo. Temperatura zraka na moru neće se znatnije mijenjati dok će subotnje jutro na kopnu biti hladnije, mjestimice i maglovito.

Reci što misliš!