Događaji

poziv na prijave

Državne stipendije studentima STEM nastavničkih studija

Državne stipendije studentima STEM nastavničkih studija
Emica Elvedji/PIXSELL

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je poziv za državne stipendije za STEM područje, koje će se dodijeliti svim prijavljenim studentima nastavničkih studija koji ostvare pravo, a ostatak sredstava dodijelit će se drugim studentima STEM područja po razini i godini studija

Pravo na državnu stipendiju u STEM područjima imaju redoviti studenti koji su hrvatski državljani, državljani EU, Europskoga gospodarskog prostora i Švicarske te oni koji uživaju međunarodnu i privremenu zaštitu.

Državne stipendije dodijelit će se svim prijavljenim studentima STEM nastavničkih studija koji su ostvarili pravo na stipendiju, a ostatak sredstava dodijelit će se po razini i godini studija u određenom postotku.

Prva godina prijediplomskog, integriranog prijediplomskog i diplomskog te stručnog kratkog studija dobiva 30 posto sredstava, više godine prijediplomskog studija i druga godina stručnog kratkog studija 40 posto, a više godine integriranog prijediplomskog i diplomskog studija, prva i druga godina diplomskog studija po 10 posto sredstava, stoji na mrežnoj stranici Ministarstva.

Državna stipendija isplaćuje se u devet mjesečnih rata u iznosu od 600 eura za STEM nastavničke studije i 300  eura za ostale STEM studije.

Prijave za postupak dodjele državnih stipendija podnose se u mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr, dostupnoj na adresi koja se objavljuje u sklopu Javnog poziva, a rang-liste objavljuju se najkasnije nakon 60 dana od dana zatvaranja Javnog poziva.


Reci što misliš!

 Izdvojeno