Događaji

25. listopada

Tematska mreža “Jedro” organizira okrugli stol pod nazivom “Kako do obnovljivih izvora energije u rukama građana?”

Tematska mreža “Jedro” organizira okrugli stol pod nazivom “Kako do obnovljivih izvora energije u rukama građana?”
Pokret otoka

Ova inicijativa, integrirana u projekt JEDRO, ima za cilj potaknuti raspravu o implementaciji građanske energije iz obnovljivih izvora u Hrvatskoj. Okrugli stol održat će se u Novinarskom domu u Zagrebu

Dobre prakse i izazovi

U prvom dijelu, predstavit će se primjeri dobre prakse i suočavanje s praktičnim izazovima grupa koje već djeluju na implementaciji građanske energije. Očekuje se da će ova razmjena iskustava pružiti uvid u konkretne korake i prepreke s kojima se susreću.

Normativne i praktične okolnosti

Drugi dio fokusira se na raspravu o normativnim i praktičnim okolnostima koje utječu na provedbu projekata građanske energije u Hrvatskoj. Sudionici će analizirati regulative te razmotriti kako poboljšati uvjete za uspješnu implementaciju.

Projekt JEDRO

Okrugli stol je dio projekta JEDRO. Projekt se bavi javnim politikama za održivi društveni razvoj u područjima vode, energetike i otpada. Europska Unija sufinancira projekt kroz Europski socijalni fond, a nositelj inicijative je Zelena akcija. Suradnja s partnerima poput Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu i drugih organizacija civilnog društva ima za cilj unaprijediti sustave upravljanja kroz znanstvena istraživanja.

Promocija participacije i suradnje

Mreža “Jedro” naglašava važnost participativnih modela koprodukcije u upravljanju vodama, gospodarenju otpadom i korištenju obnovljivih izvora energije. Kroz znanstvena istraživanja, inicijativa potiče kreiranje javnih politika temeljenih na dokazima te jača suradnju između akademske zajednice i organizacija civilnog društva. Nastojanja mreže usmjerena su na kontinuirani razvoj suradnje i jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva.

Ova inicijativa predstavlja korak prema održivijem društvu, a okrugli stol pruža platformu za razmjenu ideja i poticanje konkretnih koraka ka širem korištenju oie od strane građana.

 


Reci što misliš!

 Izdvojeno