Petak na Meat Me 4.0
Mesa i igara: Jutros divljač s Tomom Karamarkom, večeras koncert Elementala
Večerašnjim koncertom grupe Elemental na Staroj pijaci četvrti Festival mesa Meat Me ulazi u svoju završnu fazu. Meat Me 4.0 dosljedno je nastavio niz od tri prethodna festivalska eventa koja su prezentirala gastronomiju, prvenstveno mesne namirnice i jela Zadra i njegovog kraja.
Pa i u svojoj završnoj, vikend fazi, kada je festivalsko radno vrijeme produženo do 24 sata, Meat Me 4.0 nasljeđuje svoja prošla izdanja pod geslom – „Mesa i igara!“.
Zato u petak navečer sviraju Elemental, a u subotu grupa Silente. Zagrebački bend Elemental nastupa večeras u 21 sat i ove godine slavi četvrt stoljeća glazbe i stihova bez kojih je danas teško zamisliti domaću glazbenu scenu.
Bili su među pionirima domaćeg hip hopa, predvodnici generacije koja je jasno izražavala stav, pazeći pritom na umjetničku vrijednost i kvalitetu svakog aspekta kulture koje su bili dio. Remi i ekipa predstavit će nam svoju originalnu glazbenu smjesu koja kombinira različite glazbene žanrove, uključujući hip-hop, elektroniku, rock i alternativni beat.
U petak ujutro gastronomski show priredio je nadaleko poznati zadarski chef Tomislav Karamarko. Tema koju je obradio uz pomoć učenika HTU škole Zadar bila je divljač. Vepar u bogatom tamnom umaku s njokima te teleći medaljoni s brusnicama i vrganjima s knedlama od kruha kao prilogom – jela su kojima je Karamarko dao posvetu dalmatinskoj i hrvatskoj gastronomskoj baštini.
Glavna staništa ove krupne divljači su, bar do prije desetak i više godina, bila daleko od Dalmacije, ali su tamni umaci s divljači odavno ušli u sezonske jelovnike u ovom kraju.
Festivalski se ambijent sjajno ovih dana uklopio u razigranu svakodnevicu glavne zadarske Tržnice. A baš je zadarska pijaca ovih dana puna i šarena: ima tu svega, od kasnih bresaka, jabuka i grožđa, tek pristiglih mandarina, ličkih svježih vrganja, tek ubrane svježe endivije, ali i još uvijek mirisnih rajčica…
U cijelom tom pijačno-festivalskom šušuru dobro je zastati i u opuštajućem atriju Wine Gardena, koji u okviru Meat Me 4.0 vrlo odgovorno i sadržajno predstavlja vina zadarskog kraja.
Dok traje festival dimit će se i s festivalskog roštilja na kojem je moguće dobiti svega, od bifteka do janjetine. Tako će biti, naravno, i večeras kada stižu Remi i Elemental, a ulaz je, naravno, besplatan…
Vezane vijesti
-
Benkovac, Čakovec, Dubrovnik, Đakovo, Knin, Križevci, Krk, Sisak, Slavonski Brod, Šibenik, Zabok i Zadar! AJMO! ostvaruje sjajne rezultate, a evo i što bendovi kažu o projektu koji je donio glazbu u manje hrvatske gradove
-
U 19. kolu FAVBET Premijer lige na Višnjiku se sutra sastaju prva i druga momčad natjecanja, Zadar i Cedevita Junior.
-
Zadar je u trećem kolu Jedinstvene kadetske lige u gostima porazio Marsoniju rezultatom 114:74 (32:22, 22:20, 30:22, 30:10) čime je upisao prvu pobjedu ove sezone nakon uzastopnih poraza od Cedevite i Kvarnera
Izdvojeno
-
U sklopu bogatog programa za jubilarno 20. izdanje manifestacije Noć muzeja u Muzeju antičkog stakla otvara i samostalna izložba Silvia Vujičića “Necrohaphe / Dodir smrti” u petak, 31. siječnja 2025. u 19,00 sati.
-
10. Međunarodni festival gastronomije i turizma Adriatic Gastro Show po prvi put održava se u Zadru, ŠC Višnjik.
-
Papa Franjo u nedjelju je u duhu zajedništva pozvao različite kršćanske denominacije na jedinstveni datum Uskrsa.
-
Cabaret Teatra Erato inspiriran pjesmama, reportažama i prozom legendarnog Momčila Popadića 30. siječnja u HNK Zadar!
Reci što misliš!