Događaji

ponuda s iznimno visokom cijenom

Grad Zadar ponavlja natječaj za izgradnju prvih grobnica na novom groblju u Crnom

Grad Zadar ponavlja natječaj za izgradnju prvih grobnica na novom groblju u Crnom
Dino Stanin/PIXSELL

Grad Zadar ponavlja natječaj za izgradnju prvih grobnica na novom groblju u Crnom. Hoće li to poremetiti dinamiku izgradnje objekta na koji uslijed nedostatka ukopnih mjesta na postojećim gradskim grobljima, čekaju stotine zainteresiranih građana?

Jedina ponuda pristigla na prvi natječaj u srpnju znatno je premašila procijenjenu vrijednost radova od 2,7 milijuna eura, kazao je pročelnik Kasap. Tvrdi kako ponavljanje javnog nadmetanja neće poremetiti dinamiku čitavog projekta : 

Na natječaju je samo bila jedna ponuda s iznimno visokom cijenom u odnosu na predviđene projektantske cijene od 2 milijuna 700 tisuća eura , nismo imali drugog nego poništiti natječaj, preispitati cijene i sad se nadamo dobiti izvođača jer je pristiglo više ponuda.

Po iskazu interesa za dokumentaciju vidimo da je zainteresirano više izvođača. 

- Očekujemo da čim ugovorimo početak radova za nekih mjesec dana, da Nasadi počnu ugovarati sa zainteresiranima, moći će se možda raditi i predugovori za kupnju a mi očekujemo da će u prvoj polovici iduće godine prva ukopna mjesta biti i na ekspoziciji. 

Groblje u Crnom već ima dio nužne infrastrukture, radi se već dvije godine napominje Kasap: 

- U sklopu projekta Izgrađeno je već - završene pristupne ceste, parking, cesta prema budućoj trafostanici, pristupna staza prema ispraćajnici, sama ispraćajnica se radi, ogradni niz s nišama u kojima će biti grobnice, mali deponij…to je sve u okviru predviđene dinamike radova do kraja 2024.godine.

Podsjećamo, izgradnja novoga groblja u Crnom obiman je projekt podijeljen je u 7 faza, ide kroz tri proračunske godine.

Kako je na listi čekanja Nasada 8 stotina građana koji nemaju grobnicu , nadamo se realizaciji spomenutih rokova, nakon čega bi u Crnom Zadranima bilo dostupno 2 tisuće novih ukupnih mjesta, što bi zadovoljilo potrebe grada za narednih 10-15 godina.

Uz Rijeku, Zadar je jedini veći grad u Hrvatskoj koji vlastitim sredstvima gradi potpuno novi komunalni objekt te vrste. 

 


Reci što misliš!