Događaji

#stem

Gospić dobiva podružnicu Jadranskog regionalnog znanstvenog centra

Gospić dobiva podružnicu Jadranskog regionalnog znanstvenog centra
HINA/ Vesna Horvat/ ua

Preuređenjem Kulturno informativnog centra Gospić će početkom iduće godine dobiti podružnicu Jadranskog regionalnog znanstvenog centra (RZC) za poboljšanje STEM vještina učitelja, a ugovor o preuređenu s izvođačima radova potpisao je u četvrtak ličko-senjski župan Ernest Petry

Projektom se žele pojačati kapaciteti osnovnih škola u Splitsko-dalmatinskoj i u Ličko-senjskoj županiji, s gravitirajućim područjima, s tim da će se RZC uspostaviti u Splitu, a njihova će podružnica biti u Gospiću, rekao je Petry.

Iznad Kulturno informativnog centra će se urediti četiri prostorije za što je Županija osigurala 90 tisuća eura, radove će izvesti tvrtka Rebako, a nakon adaptacije uslijedit će uređenje i opremanje buduće podružnice. Jedna će prostorije služiti za trening odgojno-obrazovnih djelatnika, a tri prostorije s laboratorijima za brojne izvanškolske aktivnosti za učenike osnovnih škola. Natječaj za opremanje je u tijeku.

Prema riječima županijske pročelnice za regionalni razvoj i EU fondove Zrinke Mraović, opremanje bi trebalo biti završeno u siječnju.

Župan Petry je iskazao uvjerenje da će Podružnica RZC-a osuvremeniti obrazovnu ponudu na znanstvenom, tehničkom, inžinjerskom i matematičkom  području, npr. u robotici i sličnim vještinama.


Reci što misliš!