Događaji

nelegalno odlaganje

Nova ekološka kriza u Zatonu, nastao novi divlji deponij

Nova ekološka kriza u Zatonu, nastao novi divlji deponij
Damir Kotrman

Na području Dražnikove ulice u Zatonu, između kućnih brojeva 70 i 72 stvara se divlji deponij koji predstavlja ozbiljnu prijetnju okolišu i imovini lokalnih stanovnika.

Ovaj deponij, koji se proteže uz glavnu ulicu prema  Resortu  Zaton, neprestano prima različite materijale, uključujući kamen, beton, željezo, plastiku i drugi otpad, piše nam čitatelj (podaci poznati redakciji).

Važno je napomenuti da se radi o nelegalnom odlaganju otpada, čije posljedice imaju ozbiljne posljedice na okoliš i životne uvjete lokalnih zajednica. Ovaj slučaj je danas prijavljen nadležnim komunalnim redarstvima Grada Nina (čiji djelatnici su već danas bili na terenu i obavili očevid) i Državnom inspektoratu, a nadamo se brzoj reakciji kako bi se riješio ovaj problem.

smeće u ZatonuPosebno je zabrinjavajuće što se u blizini nalaze turistički objekti, a sezona još uvijek traje. S obzirom na to, postavlja se pitanje kakve će slike naši gosti odaslati u svijet o ovom predivnom kraju i kako će ova ekološka kriza utjecati na turističku industriju. Pitamo se, zar nam trebaju još jedne Punta Šepurine?
Smeće u Zatonu Ovo je alarmantan podsjetnik na potrebu za jačim ekološkim kontrolama i većom svijesti o očuvanju prirode. Pozivamo vas da se pridružite i istražite ovu priču kako bismo podigli svijest o važnosti očuvanja okoliša i potrebi za hitnim rješavanjem ovakvih problema, ne dopuštajući da se stvori još jedan ekološki kritičan slučaj poput Punta Šepurina.


Reci što misliš!