Događaji

#obrazovanje

Izuzetan interes za upis u Medicinsku školu Ante Kuzmanića Zadar

Izuzetan interes za upis u Medicinsku školu Ante Kuzmanića Zadar
Novi radio Zadar

Za sve one koji se žele dodatno upoznati sa školom, nastavnicima i predmetima Medicinska škola još jednom je pripremila Dan otvorenih vrata koji se održavaju 25. rujna od 10 do 14 sati.

Medicinska škola Ante Kuzmanića, regionalni centar kompetentnosti u sektoru zdravstva, peti put organizira Dan otvorenih vrata, u sklopu projekta Medicinska +. Dan otvorenih vrata održat će se u ponedjeljak 25. rujna, od 10 do 14 sati, u prostorijama Medicinske škole, dr. Franje Tuđmana 24G.

Ravnateljica škole Anita Basioli istaknula je kako su i ove školske godine imali jako veliki interes za sva odjeljenja u školi, a već prošle godine upisan je jedan dodatan razred medicinskih sestara i tehničara.

U tom  ritmu nastavili su i ove godine, kad su medicinske sestre i tehničari u pitanju, a upisali su i jedan razred farmaceutskih tehničara. „Obzirom na interes nadamo se kako ćemo se sljedeće godine povećati za još jedan razred“ istaknula je Basioli.

Za sve one koji se žele dodatno upoznati sa školom, nastavnicima i predmetima Medicinska škola još jednom je pripremila Dan otvorenih vrata koji se održavaju 25. rujna od 10 do 14 sati.

Koordinatorica projekta Medicinska + Elma Filipović Majica istaknula je kako su pripremili vrlo zanimljiv program.

„Pored kabineta koji će moći učenici obići sa svojim roditeljima tu će biti i mjerenje tkala te razine šećera u krvi. Imat ćemo i zanimljiva predavanja, jedno od njih će biti i predavanje iz struke koje će održati doc.dr. Ivana Gusar. Pozivamo sve da nam dođu i da vide kako radimo i što sve imamo u školi“ istaknula je Majica.

Dodala je kako je projekt Medicinska + pri kraju, a trebao bi završiti 29. priosinca 2023 godine. U sklopu projekta provedene su razne edukacije kako za nastavnike tako i za učenike. Nabavili smo za učenike vrlo sofisticiranu opremu, a obišli smo i  osnovne škole s radionicom „Budi i ti“ u sklopu koje smo predstavili struku  medicinskih sestara i tehničara, zajedno s djelatnicima škole i našim učenicima. Jedan jako bitan rezultat ovog projekta su digitalni obrazovni sadržaji. Tri od deset su već dostupni na platformi Izzi tako da i učenici i roditelji mogu vidjeti kako izgledaju današnja predavanja u vremenu kada za edukaciju nisu dovoljne samo knjige.

Projekt je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda, a njegov završetak se očekuje u prosincu ove godine.

 


Reci što misliš!