Događaji

petak, 29. rujna

Tjedan filantropije u Zadru: Radionice, bojanje murala, sadnja stabala u krugu OB Zadar

Tjedan filantropije u Zadru: Radionice, bojanje murala, sadnja stabala u krugu OB Zadar
Promo

Došao je onaj dio godine kada se događa puno stvari koje će nas potaknuti da budemo bolji ljudi, da činimo dobra djela i da svima pokažemo kako Hrvatska ima veliko srce. Ušli smo u Tjedan filantropije.

Ove godine održavaju se brojne aktivnosti diljem Hrvatske - u Zagrebu, Osijeku, Zadru, Puli, Opuzenu, Daruvaru, Otočcu, ali i mjestu Vrhovine.

Središnje događanje bit će održano u Zadru u petak, 29. rujna. „Djeca za djecu s otiskom srca“ naziv je radionice na kojoj će osnovnoškolci izrađivati razne lutkice i igračke za svoje male prijatelje koji su na liječenju u bolnici.

A ispred Opće bolnice Zadar djeca iz raznih dijelova Hrvatske obojat će zidove i napraviti murale zajedno s jednim od naših najpoznatijih street art umjetnika Mirom Petkovićem Modulom.

Isti dan Zadrane očekuje i akcija „Za zeleno srce grada“ u sklopu koje će biti organizirana sadnja stabala u krugu zadarske bolnice.

Organizatori Tjedna filantropije 2023. i obilježavanja Europskog dana filantropije i zakladništva u Hrvatskoj su Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj. Više informacija o svim događanjima možete pronaći na stranici Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i na portalu zadobrobit.hr.


Reci što misliš!