Događaji

Novosti u školstvu

OŠ Šimuna Kožičića Benje nudi mogućnost produljenog boravka

OŠ Šimuna Kožičića Benje nudi mogućnost produljenog boravka
OŠ Šimuna Kožičića Benje/Facebook

OŠ Šimuna Kožičića Benje od ove godine svojim učenicima prvih razreda nudi mogućnost produljenog boravka, kako u matičnoj tako i u područnoj školi Diklo, zbog čega broji najviše učenika u Zadru dok je druga po broju učenika u Hrvatskoj

Početak nove školske godine donio je značajne promjene za roditelje prvašića OŠ Šimuna Kožičića Benje.

- Mi smo zatražili od Grada, našeg osnivača, da dobijemo jedan produženi boravak jer smo smatrali da smo jedina zadarska gradska škola koja nema produženi boravak, iako imamo klasičan problem s nedostatkom učionica. Grad nam je izašao u susret i mi smo upisali  25 prvašića prvi put u povijesti u Benje školu, kaže Dražen Adžić ravnatelj Škole.

Povijesni trenutak dogodio se i u područnoj školi Diklo.

- Bilo je prosječno oko osam učenika po godini a ove godine nevjerojatno - dvadeset i troje učenika. U Diklu su uvijek bile tri učiteljice, jedna je bila u kombinaciji trećeg i četvrtog razreda. Sad evo prve godine škola u Diklu ima čista odjeljenja i to je ono čemu se veselim i nadam se da će tako ostati i u budućnosti, ističe ravnatelj Adžić uz napomenu kako prosjek upisane djece u Područnoj školi Puntamika ne opada.

- Puntamika je uvijek brojila oko šezdesetak učenika i sad ima toliko učenika. Ove godine smo upisali devetnaest prvašića tako da se ne moramo bojati za natalitet u tom našem dijelu grada.

Zahvaljujući spomenutim promjenama, OŠ Šimuna Kožičića Benje broji najviše učenika u Zadru dok je druga po broju učenika u Hrvatskoj.

- To je ujedno put prema cjelodnevnoj školi koju Ministarstvo zagovara, gdje ćemo 2027. godine svi ići u jednu smjenu i bit će duža nastava. Tako da, to je jedan put gdje mi malo kaskamo za ostalim gradskim školama, da ne kažem drugim školama u Hrvatskoj, ali tu smo, priključili smo se, zaključuje ravnatelj Dražen Adžić. 


Reci što misliš!