Događaji

vikend za kvizaše

Preko 300 natjecatelja okupit će se na Memorijalu Mirka Miočića u klubu Arsenal

Preko 300 natjecatelja okupit će se na Memorijalu Mirka Miočića u klubu Arsenal
Antonio Stipčević

U tijeku su zadnje pripreme za održavanje najvećeg kviz natjecanja u jugoistočnoj Europi – zadarskog Memorijala Mirka Miočića.

Sedmo izdanje održava se u Arsenalu ovoga vikenda. U više disciplina okupit će 320-ak natjecatelja iz Hrvatske, Srbije i BIH, a prvi put ove godine na Memorijalu sudjeluje i jedan stranac. Lovro Jurišić, predsjednik Kvizaške udruge Zadar koja organizira Memorijal o novini u natjecanju :   

- Ono što čini ovaj Memorijal zapravo prvim međunarodnim je to što smo odlučili otvoriti prijave i za strance i prevesti za njih kvizove na engleski jezik. Doduše imali smo samo jednu takvu prijavu – gospodina Prakhara Guptu, Indijca koji živi u Švicarskoj ćemo s veseljem ugostiti, on će igrati kvizove na engleskom jeziku , mi ćemo te kvizove kasnije i objaviti u nadi da dogodine možda bude i više „pravih“ stranaca. 

320 prijavljenih će se kao i obično okušati u tri glavne discipline – individualnom, ekipnom i kvizu parova te dodatnim tematskim kvizovima.

Za njih su ove godine odabrane sljedeće teme : 

Ono što i inače radimo kao novinu jest to da svake godine tematske kvizove mijenjamo, tako je prošle godine bio zemljopis i neki drugi kvizovi, ove godine novi su kvizovi o gastronomiji s 50 pitanja i kviz s 50 pitanja o likovnoj umjetnosti, navodi Jurišić. 

Dean Kotiga, Krešimir Sučević Međeral, Mladen Vukorepa, Morana Zibar, Sven Marcelić, Mario Kovač…ove poznate kvizaše i još mnoge druge ćete u subotu i nedjelju 16. i 17. rujna naći u zadarskom Arsenalu, a za posjetitelje Lovro Jurišić preporučuje : 

- Ekipni kviz u subotu od 16 i 30 ili finale individualnog kviza u nedjelju od 11 sati. Proglašenje pobjednika 7. Memorijala Mirka Miočića, najvećeg kviz-natjecanja u jugoistočnoj Europi, je u nedjelju u 16 sati i 30 minuta. 

Kvizaška udruga Zadar, poznatija kao KviZD, jedna je od najvećih hrvatskih udruga i udruga jugoistočne Europe namijenjenih kvizovima.

Imaju 37 članova, a detalje o njihovom radu i samom Memorijalu naći ćete na njihovim stranicama.


Reci što misliš!