Događaji

petak i subota

Dani maraštine u Wine gardenu - besplatan ulaz i vinske radionice

Dani maraštine u Wine gardenu - besplatan ulaz i vinske radionice
Iva Pejković/eZadar

Zadar Wine Festival poziva na Dane Maraštine koji će se održati u petak 15.09. i subotu 16.09. na lokaciji Wine Garden Zadar i Tržnici Zadar.

Jutarnji program obilježiti će gastronomija gdje će Chef Renato Kraljev pripremati Dagnje na buzaru i Juhu od kamena iz mora, te stručna radionica u 11 sati u Crkvi Sv. Roka na temu "Upoznaj Maraštinu" koju će voditi sommelier Ivan Stiblik. U večernjem terminu, od 19 sati, slijedi zabava. Lokalni glazbenici će naš uživo zabavljati dok uživamo u najboljim Maraštinama. 

Maraština, sorta grožđa značajna kroz povijest Dalmacije, zadnjih godina ima sve veći značaj u lokalnom vinogradarstvu i vinarstvu. Danas, samo na području Zadarske županije, možemo predstaviti 20-ak različitih vina napravljenih od Maraštine, od kojih su većina vrlo visoke kvalitete. 

U ugostiteljskom pogledu, gotovo da nema više restorana koji u svojoj ponudi nema barem jednu Maraštinu, dok u pogledu turizma možemo gostima predstaviti Maraštinu kao nešto lokalno, a vrlo kvalitetno. 

U projekt su se uključili Tržnica Zadar, Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola Zadar, Wine garden i Zadar Wine Festival. 
Manifestaciju podržavaju Grad Zadar, Zadarska županija, TZ Grada Zadra i TZ Zadarske županije. 

Radionica starta u 11 sati ujutro u predivnoj prostoriji crkve Sv.Roka koja se nalazi na samoj tržnici.

Predvečer od 19 sati pa sve do ponoći družimo se na divnoj lokaciji u Wine gardenu i degustiramo različite Maraštine po promotivnim cijenama uz glazbu u živo i odličan ambijent! 

Ulaz je besplatan kao i vinske radionice.
 


Reci što misliš!