Događaji

Središnji ured za mlade

Za projekte usmjerene na mlade 1, 9 milijuna eura

Za projekte usmjerene na mlade 1, 9 milijuna eura
Davorin Višnjić/PIXSELL

Središnji državni ured za demografiju i mlade objavio je u petak Poziv za prijavu projekta usmjerenih mladima vrijedan gotovo 1, 9 milijuna eura

Poziv je otvoren do 9. listopada, a na njega se može javiti udruga koja ispunjava njegove formalne uvjete, među njima i onaj da je upisana u Registar udruga ili Registar stranih udruga i da aktivno u Hrvatskoj djeluje najmanje godinu dana.

Projekti koji žele dobiti financijsku potporu iz sredstava prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna, trebaju biti usmjereni na pet prioritetnih područja: Aktivno sudjelovanje mladih u društvu, Savjetovanje i informiranje mladih, Mladi u ruralnim sredinama, te prevencija ovisnosti mladih, nasilja nad i među mladima.

 Najviše sredstava, ukupno milijun eura, namijenjeno je projektima koji u fokusu imaju prevenciju ovisnosti mladih te prevenciju nasilja nad i među mladima.

Projektima koji su okrenuti mladima u ruralnim (udaljenim) sredinama namijenjeno je 375.000 eura, onima koji žele savjetovati i informirati mlade, pomoći organizaciju njihova slobodnog vremena i poduprijeti njihove inicijative 265.000 eura, a 226.000 eura projektima koji potiču mlade da aktivno sudjeluju u društvu, lokalnim i regionalnim programima za mlade.

 


Reci što misliš!