Događaji

#komentar

Albert Anthony Božulić: Smatram da će najvažnija tema Gradskog vijeća u idućem desetljeću biti efikasno upravljanje javne financije i proračuna

Albert Anthony Božulić: Smatram da će najvažnija tema Gradskog vijeća u idućem desetljeću biti efikasno upravljanje javne financije i proračuna

''Vidim Dalmaciju kao jednu od strateških regija nove kontinentalne Europe pa tako i Zadar kao strateški grad ove regije, jer mu takav položaj i pripada.. ipak je u 19. stoljeću bio glavni grad Kraljevine Dalmacije. Mislim da stiže novo jutro za Zadar i za ovu regiju", kaže Božulić.

Nedavno je Gradsko vijeće Grada Zadra napokon ispunilo novu zakonsku obavezu te jednoglasno izabralo drugostupanjsko povjerenstvo koji će, prema Kodeksu, nadzirati rad Vijeća, i već je imao svoju formirajuću sjednicu prošlog mjeseca.

Jedan od  članova tog povjerenstva je Albert Anthony "Ante" Božulić, ranije poznati ovom portalu kao pod autorskim imenom Albert Anthony. 

Njegove aktivnosti ove godine također su bili kao statist u novom ratnom filmu, Red Poppies(2024), koji se snimao na zadarskom području ovog proljeća, te sudjelovanje u Adriatic Sea Defense & Aerospace(ASDA) konferencija u Zadru.

Što je za istaknuti u toj priči - ne dolazi iz tradicionalnih političkih elita Zadra, nego iz dijaspore i realnog sektora ekonomije.

Kratko komentirajući svoje prvo djelovanje u javnom prostoru Grada Zadra, kaže da produktivne regije počinju sa produktivniošću gradova.

"Sa 100% glasova Gradskog Vijeća, imenovanje na drugostupanjsko povjerenstvo ima podršku, te da su takva povjerenstva od nužnosti Gradu Zadru.  Moja perspektiva, kao osobe  iz realne ekonomije, je  fokus na produktivnosti i objektivnosti. 

Predviđam da će najvažnija tema Gradskog vijeća u idućem desetljeću biti efikasno upravljanje javne financije i proračuna, a često pratim situaciju u monetarnoj politici svijeta jer itekako ima utjecaj na cijenu kapitala.

Vidim Dalmaciju kao jednu od strateških regija nove kontinentalne Europe pa tako i Zadar kao strateški grad ove regije, jer mu takav položaj i pripada.. ipak je u 19. stoljeću bio glavni grad Kraljevine Dalmacije. Mislim da stiže novo jutro za Zadar i za ovu regiju",  kaže Božulić.  


 


Reci što misliš!