Događaji

Oglasilo se rumunjsko ministarstvo

Je li Rusija napala Rumunjsku?

Je li Rusija napala Rumunjsku?
Screenshot

Nakon što je N1 info pisao o ostacima eksplodiranih ruskih dronova na teritoriju Rumunjske, rumunjsko ministarstvo obrane je priopćilo da se Rumunjska nije suočila ni s kakvom izravnom prijetnjom svom teritoriju ili teritorijalnim vodama

Od početka rata Rusija je izvela dalekometne zračne napade na mete u Ukrajini, a Kijev je nekoliko puta izvijestio da rusko oružje leti ili pada na susjedne zemlje.

U studenom prošle godine dvoje je ljudi poginulo u Poljskoj od projektila koji je pao blizu granice.

Poljska i saveznici u NATO-u kasnije su rekli da se radilo o neispaljenom ukrajinskom projektilu protuzračne obrane, prenosi Sky News.

Podsjećamo, ukrajinski dužnosnik Oleg Nikolenko je već reagirao na Facebooku na spomenuti incident: “Tijekom masovnog ruskog napada u blizini luke Izmail ruski šahedi pali su i eksplodirali na teritoriju Rumunjske”, dodajući da je to “još jedna potvrda da ruski raketni teror predstavlja veliku prijetnju ne samo sigurnosti Ukrajine, već i sigurnosti susjednih zemalja, uključujući države članice NATO-a”.

NATO ne raspolaže ni s kakvim indikacijama da su ostaci drona pronađeni na teritoriju Rumunjske rezultat namjernog ruskog napada na tu zemlju, rekao je Jens Stoltenberg, glavni tajnik zapadnog vojnog saveza.

 


Reci što misliš!