Događaji

četvrtak, 7. rujna

Završna konferencija EUREKA projekta važnog za unapređenje sigurnosti plovidbe i pomorskog prometa

Završna konferencija EUREKA projekta važnog za unapređenje sigurnosti plovidbe i pomorskog prometa
Ivo Čagalj/PIXSELL

Završna konferencija EUREKA projekta, projekta važnog za unapređenje sigurnosti plovidbe i pomorskog prometa, održat će se u četvrtak, 7. rujna 2023. godine u Splitu.

Riječ je o projeku od strateške važnosti za države Jadransko - jonske regije i to u segmentu unaprjeđenja sigurnosti pomorskog prometa na Jadranu.

tO će se osigurati kroz osnivanje Stalne transnacionalne mreže za sigurnost plovidbe, modernizaciju sustava obveznog javljanja brodova u Jadranskom moru - ADRIREP i novog, pojednostavnjenog tehnološkog rješenja za izvješćivanje, razmjenu podataka o pomorskom prometu, VTS usluga u ovom morskom prostoru i dr.

Konferenciju će u ime Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, kao vodećeg partnera na projektu, otvoriti ravnatelj ravnatelj Uprave sigurnosti plovidbe kap. Siniša Orlić.

Na konferenciji će sudjelovati i izvršna direktorica EMSA-e Maja Markovčić Kostelac, glavni tajnik organizacije IALA Francis Zacharia, predstavnici Europske komisije, videovezom će se uključiti i Glavni tajnik Međunarodne pomorske organizacije Kitack Lim, a sudjelovat će i predstavnici INTERREG ADRION programa te projektni partneri EUREKA projekta.


Reci što misliš!