Događaji

početak školske godine

U OŠ Valentina Klarina ove godine upisano devet učenika više nego lani

U OŠ Valentina Klarina ove godine upisano devet učenika više nego lani
Goran Stanzl/PIXSELL

Kad je o demografiji riječ, u Osnovnoj školi Valentina Klarina u Preku mogu biti zadovoljni!!!! U novu obrazovnu godinu upisano je devet učenika više nego lani – ukupno 303!

-U prvi razred krenulo 38 učenika, i to u Kalima 13, Preku 10, u Sutomišćici i Poljani 8, Kukljici 4, u Lukoranu 2 i u Ugljanu samo jedno dijete. U suradnji sa Zadarskom županijom osigurali smo pomoćnike u nastavi za 10 učenika, govori ravnatelj škole Kristijan Smud.

Podsjeća da je i ove godine osigurana marenda za sve učenike koji to žele, ali, nažalost, ne i kuhani obroci jer nemaju suglasnost za zapošljavanje kuhara/ice.

-Želim svim učenicima uspješan početak nove školske godine, a posebno prvašićima te bih još jednom sve pozvao na oprez u prometu, osobito vozače da pripaze u vožnji u blizini školskih objekata, dodao je Smud.

Učenike prvoga razreda dočekala je učiteljica Lidija Lončar, a dobrodošlicu su im kratkim programom zaželjeli petaši i ravnatelj Kristijan Smud.

Ukupno je u osnovne škole Zadarske županije (uključujući i škole kojima je osnivač Grad Zadar) upisano u prvi razred 1539 djece, a u škole kojima je osnivač županija – 689. Ukupan broj upisanih prvašića za školsku godinu 2023./2024. je manji za 146 djece u usporedbi s lanjskom godinom.

 


Reci što misliš!