Događaji

apel na društvenoj mreži

Mještani Vrgade se pitaju: Gdje je odred za čistoću?

Mještani Vrgade se pitaju: Gdje je odred za čistoću?

U grupi "Otok Vrgada raj na Zemlji" objavljen je apel za čišću Vrgadu. Poziv prenosimo u cijelosti:

Vrgada je dragocjeni biser Jadrana, okrunjena svojom bogatom poviješću i ljepotom.

- U grupi imamo ljubitelje nedirnute prirode, novinare i ostale cijenjene članove. Idemo svi, zajedničkim snagama, koliko tko može, napisati upit gospodinu načelniku Milivoju Kurtovu, zašto naš biser nema odred za čistoću?

Čistoću uredno plaćamo, kao i sva druga mjesta općine, doznajemo od administratorice Meri Livić.

- Na najvidljivije mjesto u selu stavili su deponij koji je niti za oko, a niti za nos ugodan ikom, a naročito stanarima koji žive neposredno do odlagališta. Apeli odlaze već godinama gospodinu načelniku, međutim nema se sluha, a ljeti se šalje na tisuće gostiju dnevno na naše plaže koje NEMA tko očistiti, osim volje samih mještana.

Postoje službene stranice gdje se može svatko obratiti za problem našega otoka, nastavlja. Dokle god javno ne progovorimo o tom gorućem problemu, neće biti pomaka.

Mještani planiraju slati emailove općini Pakoštane za uređenje otoka. Htjeli bi da se zaposle dva čistača koji će zbrinjavati otpad koji je na javnoj površini, jer Vrgadini više nemaju snage sami se boriti, a općina nema sluha.

- Za sve ono gdje je čisto i uredno zaslužni su samo Vrgadini, koji svojom voljom i ljubavlju čiste tamo gdje mogu, a gdje se ne može uvesti reda, trebalo bi dovesti komunalnog redara i uvesti određene sankcije.

 


Reci što misliš!