Događaji

pošaljite svoje prijedloge

Do 31. kolovoza javno savjetovanje o Nacrtu Plana razvoja otoka Zadarske županije 2021. – 2027.

Do 31. kolovoza javno savjetovanje o Nacrtu Plana razvoja otoka Zadarske županije 2021. – 2027.
Dino Stanin/PIXSELL

U tijeku je izrada važnog dokumenta za razvoj otoka - pošaljite prijedloge!

Do četvrtka 31. kolovoza u tijeku je javno savjetovanje o  Nacrtu Plana razvoja otoka Zadarske županije 2021. – 2027. i Teritorijalne strategije razvoja otoka 2021. – 2027. , što je dio Plana razvoja otoka Zadarske županije 2021. - 2027. Agencija Zadra nova poziva otočne općine i gradove, kao i udruge otočana i ostale subjekte da pošalju svoje prijedloge i komentare. Zašto je dopuna spomenutog dokumenta važna, reći će ravnateljica Zadra Nove Marina Vuković-Dujmović :

- Ovaj dokument je strateški ali i operativni , to je jedan od glavnih preduvjeta za provedbu integriranog teritorijalnog programa za otoke u okviru kohezijske politike EU, to je tzv ITP. To je temelj za raspisivanje poziva za dodjelu bespovratnih sredstava koji su namijenjeni otocima. Za razvoj pametnih i održivih otoka u ITP-u na nacionalnoj razini izdvojeno je ukupno 150 milijuna eura, od toga 25,6 milijuna eura bespovratnih sredstava za otoke Zadarske županije - kazala je za program Radio Zadra Vuković Dujmović. 

Važno je naglasiti da su to sredstva namijenjena isključivo za javnu infrastrukturu. 

Javno savjetovanje je još jedna prilika da otočani imaju uvid u dokument, da ga komentiraju i predlože eventualne izmjene - dodaje ravnateljica Agencije Zadra Nova.

Svi detalji o javnom savjetovanju nalaze se na stranicama agencije.

 


Reci što misliš!