Događaji

Izvještaj MRCC-a

Zabilježene pomorske nezgode plovila i slučajevi kupača u pogibeljnim situacijama

Zabilježene pomorske nezgode plovila i slučajevi kupača u pogibeljnim situacijama
MMPI

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru u Rijeci (MRCC Rijeka) izvijestila je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o izvanrednim događajima tijekom jučerašnjeg nevremena, u području nadležnosti nekoliko lučkih kapetanija

Dojava o brodici bez nadzora između otoka Vira i Paga

Dojava o brodici koja pluta bez nadzora nošena jakim jugoistočnim vjetrom između otoka Vira i Paga, zaprimljena je od očevica jučer u 12.17 sati, slijedom čega je iz

MRCC Rijeka u suradnji sa LK Zadar pokrenuta spasilačka akcija prema mjestu dojave. Nakon intenzivnog traganja bez rezultata te uslijed jačanja nepovoljnih vremenskih uvjeta na moru, akcija je obustavljena u 14.00 sati.

Nasukano plovilo Pomorske nesreće zbog nevremena

Nasukanje jedrilice u Sv.Petru na moru

Gotovo istovremeno zaprimljena je dojava o nasukanju jedrilice u Sv.Petru na moru, u mjestu ( Crvena luka. Kako na jedrilici nije bilo posade, a nije uočeno niti onečišćenje mora, jedrilicu će vlasnik komercijalno odsukati, po nalogu LK Zadar, kada to dopuste vremenske prilike.

Osoba u moru

Na zadarskom području zabilježena je dojava i o jednoj osobi u moru. Naime, državljanin Republike Slovenije krenuo je plivati za jet-ski plovilom, nakon što je isto otrgnuto sa veza te se našao u pogibeljnoj situaciji, no ubrzo nakon dojave u MRCC Rijeka i LK Zadar javljeno je kako Slovenac više nije u opasnosti, jer je samostalno isplivao na obalu, neozlijeđen.

 


Reci što misliš!