Događaji

U Pakoštanima započinje raketnomodelarski tjedan

U Pakoštanima započinje raketnomodelarski tjedan

U Pakoštanima danas započinje značajni raketnomodelarski tjedan u organizaciji Zrakoplovno-modelarskog ameterskog kluba „Arhitas“ iz Pakoštana.

Prema najavama organizatora, bit će to istinski spektakl koji se rijetko viđa.

Danas započinje s radom 1. međunarodna juniorska škola raketnog modelarstva sa 30 polaznika iz 5 država. Radionice će voditi svjetske legende raketnog modelarstva Vladimir Švec i Miodrag Pelagič iz Slovačke. Uz njih sa djecom će raditi Sunčica Tokić i Darko Tokić, direktor Škole. U radu će im pomagati i iskusni modelari-voditelji juniora. Treba napomenuti da je ovo prva juniorska škola ovog tipa u svijetu.

Od 1. do 3. rujna, također u organizaciji ZMAK“ Arhitasa“, održat će se natjecanje za Svjetski kup pod nazivom The 1st Grand Prix Arhitas Space Modeling World Cup - jedno  od 13 ovogodišnjih natjecanja za Svjetski kup u svijetu. 

Među 94 natjecatelja iz 9 država nalaze se i živuće legende ovog sporta, osvajači niza odličja na Europskim i Svjetskim prvenstvima pa i osvajači zlatnih medalja sa ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva koje je održano u srpnju u Austinu u Texasu. 

Prema broju natjecatelja ovo je natjecanje u rangu Europskog prvenstva. Rekordan je i broj prijavljenih maketa koje će javnost moći pogledati 2.rujna u Vijećnici Općine Pakoštane.

Idejni začetnik i direktor natjecanja je Darko Tokić. 


Reci što misliš!