Događaji

vremenska prognoza

U četvrtak suho, sunčano i vruće, uz jačanje južine

U četvrtak suho, sunčano i vruće, uz jačanje južine
Bojan Bogdanić

U četvrtak još pretežno suho, sunčano i vruće, uz jačanje južine, zatim promjenjivo, osobito u petak i subotu uz pljuskove, grmljavinu, ponegdje i olujno nevrijeme, pri čemu će za vikend i zamjetno osvježiti.

U četvrtak će na istoku Hrvatske biti sunčano i vruće, danju zamjetno toplije nego u srijedu. Vjetar umjeren jugozapadni. Jutarnja temperatura oko 19 °C, najviša dnevna između 31 i 35 °C.

Večernji đir po gradu 1. kolovoza 2023. Večernji đir po gradu 1. kolovoza 2023.

I u središnjoj Hrvatskoj sunčano i vruće, danju s umjerenim južnim i jugozapadnim vjetrom te najvišom temperaturom oko 31 °C. Na sjeveru popodne postoji mala vjerojatnost za kišu.

U gorju i na sjevernom Jadranu barem djelomice sunčano. Ujutro mjestimice u Lici kratkotrajna magla. S prolazno više oblaka može pasti malo kiše, pa i u obliku ponekog pljuska, osobito na širem riječkom području te u unutrašnjosti Istre i u Gorskom kotaru.

U gorju popodne gdjegod moguće jak jugozapadnjak, na moru jugo i oštro u jačanju. Najniža temperatura zraka od 15 do 20 °C, na moru 25 °C, a najviša većinom između 27 i 31 °C.

U Dalmaciji sunčano uz slabo i umjereno jugo te malo do umjereno valovito more koje će uz 27 °C pružati olakšanje od dnevne vrućine i najviše temperature zraka između 30 i 34 °C. U unutrašnjosti će popodne biti slabog razvoja oblaka, no ostat će uglavnom suho.

Na krajnjem jugu Hrvatske pretežno vedro, uz more uz opet toplu noć. Štoviše, temperatura zraka će rijetko biti niža od 25 °C, a danju vruće. Vjetar slab do umjeren južni i jugo.

 


Reci što misliš!