Događaji

četvrtak, 3. kolovoza

Ne propustite Festival soli u Solani Nin

Ne propustite Festival soli u Solani Nin

U četvrtak, 3. kolovoza održava se Festival soli u Solani Nin. Program traje od 8 do 12 u jutarnjim satima i od 17 do 21 u popodnevnim satima. Posjetitelji mogu prošetati po poljima soli, iskušati ručnu berbu soli, pakiranje sa soli, sudjelovati na edukativnim radionicama sa soli i večernjem showu iluzija sa soli.

Solana Nin svake godine za svoje posjetitelje u ljetnim mjesecima priča 1.500 godina staru priču o soli putem besplatnih obilazaka polja soli sa stručnim vodičima na danima otvorenih vrata i na Festivalu soli. U Solani Nin sol proizvodi sunce, more i vjetar.

Ljudska je ruka bere s ljubavlju i tako već tradicionalno generacijama. Cijela Solana Nin je jedan magični muzej na otvorenom koju godišnje posjeti preko 100.000 ljudi.

U sklopu solane su muzej Kuća soli i suvenirnica.

Dani otvorenih vrata odvijaju se tijekom lipnja, srpnja, kolovoza i rujna do kasnih večernjih sati uz organizirane aktivnosti i radionice. U sklopu solane su muzej Kuća soli i suvenirnica koje je također moguće posjetiti besplatno u vrijeme dana otvorenih vrata.

Posjetitelji tijekom tih događanja mogu tijekom cijelog dana uživati u besplatnim obilascima uz pratnju stručnih vodiča kako bi se što bolje upoznali s tradicijom prirodnog dobivanja morske soli.

Obilasci na otvorenom u trajanju 45 do 60 minuta organizirani su na svaki puni sat u jutarnjem terminu 8 do 12 h te u popodnevnom 17 do 19 h. Osim obilaska Solane, posjetitelji mogu besplatno razgledati Kuću soli te sa sobom ponijeti praktične i jedinstvene suvenire.

Festival soli centralni je godišnji događaj Solane koji se održava početkom kolovoza.

Osim besplatnih sadržaja posjetitelji mogu uživati i u ostalim aktivnostima kao što su slane igre za djecu koje uključuju traženje skrivenog blaga po poljima soli, lutkarske predstave, crtanja i bojanje sa soli te ostale radionice, zatim ručna berba soli i natjecanje u pakiranju soli.


Reci što misliš!