Događaji

vremenska prognoza

U subotu većinom sunčano i vruće

U subotu većinom sunčano i vruće
Bojan Bogdanić

Sunčano i vruće bit će u Dalmaciji. U unutrašnjosti uz dnevni razvoj oblaka, a umjerene naoblake može povremeno biti i na sjeveru. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, zapadni i ponegdje sjeverozapadni

U subotu na istoku Hrvatske sunčano, ujutro čak i vedro. U nizinama tiho ili uz slab vjetar, a u višim predjelima ponegdje umjeren jugozapadnjak. Jutarnja temperatura malo viša nego u petak, od 15 do 18 °C, a i danju će biti toplije, između 29 i 33 °C.

Podjednako toplo bit će i u središnjoj Hrvatskoj. U drugom dijelu dana ponegdje mala do umjerena naoblaka, osobito na zapadu, ali će i dalje prevladavati dojam sunčanog i mirnog vremena.

U gorju i na sjevernom Jadranu djelomice sunčano. Uz dnevni razvoj oblaka moguće je malo kiše, pa i u obliku kraćeg pljuska praćenog grmljavinom, osobito u unutrašnjosti Istre i Gorskom kotaru. Vjetar umjeren jugozapadni, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 12 do 15 °C, na obali oko 20 °C, a najviša dnevna od 28 do 31 °C.

Sunčano i vruće bit će u Dalmaciji. U unutrašnjosti uz dnevni razvoj oblaka, a umjerene naoblake može povremeno biti i na sjeveru. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, zapadni i ponegdje sjeverozapadni. Najniža temperatura zraka većinom od 18 do 23 °C, najviša od 30 do 33 °C.

Na krajnjem jugu Hrvatske pretežno vedro. Noć će duž obale biti topla, a u zaobalju će se temperatura ponegdje spustiti do 17 °C. Danju neće biti pretjerano vruće, uglavnom oko 31 °C, uz umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar te malo do umjereno valovito more.

 


Reci što misliš!