Događaji

Novosti

CGO Biljane Donje: Sutra počinje tehnički pregled za tri građevinske dozvole, pokusni rad sredinom listopada

CGO Biljane Donje: Sutra počinje tehnički pregled za tri građevinske dozvole, pokusni rad sredinom listopada
Ivo Cagalj/PIXSELL

Pokusni rad trebao bi početi prema najavama izvođača 16. listopada.

- Sutra počinje tehnički pregled za tri građevinske dozvole, pokusni rad bi trebao početi prema najavama izvođača 16. listopada , a uporabna dozvola za Centar za gospodarenje otpadom Biljane Donje očekuje se do kraja godine, rekao je na sjednici gradskoga vijeća Dino Perović, direktor tvrtke Eko, odgovarajući na pitanja vezano uz CGO.

- Sutra počinje tehnički pregled za tri građevinske dozvole, znači to je upravna zgrada, pristupne ceste i trafostanica. Prema najavi izvođača pokusni rad bi trebao početi 16. listopada, već je montirano nekih 60 do 70 posto opreme, sada se montira ostatak opreme. 16. 10. bi trebao početi pokusni rad gdje bi mi trebali osigurati do kraja 11 mjeseca 4 tisuće tona otpada koji će ući u Biljane, nakon toga idu svi ostali tehnički pregledi i uporabna dozvola do kraja godine s tim da probni rad počinje početkom sljedeće godine. Naravno u probnom radu će otpad morati dolaziti u Biljane, dodao je.

 

Evo što su odgovorili na pitanja vijećnica Irene Dragić i Danijele Vukoša oko kredita i sortirnice:

- Koliki će iznos kredita biti u ovom je trenutku teško reći, međutim moje mišljenje je da se taj kredit ne smije vraćati iz proračuna nego iz redovitog poslovanja. 

 

- Svi znamo da je sortirnica izbačena iz projekta, kao što je gospođa Vukoša rekla. Prema javnom pozivu koje je dato od strane Fonda za zaštitu okoliša jedinice lokalne samouprave moraju izgraditi sortirnicu i nakon što je izgrade dati putem javnog natječaja na upravljanje. Istina, najbolje bi bilo da to Čistoća dobije, ali o tom-potom. Znači Grad tu nije ništa kriv, tako je na nivou države napravljen javni poziv budući da je to komercijalna djelatnost, kazao je uz ostalo Dino Perović.


Reci što misliš!