Događaji

počivao u miru

Preminuo mladi arhitekt Marko Babić

Preminuo mladi arhitekt Marko Babić
Matija Habljak/PIXSELL

Marko je u pisanju, kao, uostalom, i u životu, potpuno transparentan i iskren.

S današnje sjednice gradskog vijeća izostao je vijećnik Damir Biloglav zbog smrti u obitelji. Od posljedica teške bolesti preminuo je njegov zet, mladi arhitekt Marko Babić čija je životna priča ganula mnoge. 

O svojoj bolesti hrabro je govorio za medije, a nedavno je napisao i knjigu s porukama kako život treba slaviti.

Sućut obitelji je s mjesta predsjednika GV.a izrazio predsjednik Marko Vučetić.

Knjiga se sastoji od pedesetak priča koje kronološki prate događanja, ali i Markove misli. Pisana je u obliku dnevnika. Radnja počinje kad Marko saznaje da ima sarkom, a završava godinu dana kasnije transplantacijom koštane srži.

Marko je u pisanju, kao, uostalom, i u životu, potpuno transparentan i iskren.

Iako se knjiga bavi teškom temom, njegov pogled na svijet i stil pisanja ne stavljaju u fokus „teško”. Važnije mu je istaknuti druge svoje životne vrijednosti: OPTIMIZAM, HUMOR, NADU, PREDANOST I DISCIPLINU.

S pisanjem je započeo prvenstveno zbog sebe. Bilo ga je strah da će sve zaključke o životu do kojih je došao zaboraviti čim ozdravi. Zato je svoje misli zapisivao, kako bi im se u budućnosti mogao vraćati.

Vrlo brzo suočio se s jako lošom prognozom te je odlučio da će tekstovi koje piše u slučaju najgoreg scenarija biti dio njega koji će ostaviti svojim kćerima. Htio im je primjerom pokazati da se čovjek sa životnim izazovima može nositi uzdignute glave i s osmijehom na licu…

 


Reci što misliš!