Događaji

#aktualno

Pred gradskim vijećnicima odluka o izradi urbanističkog plana uređenja zemljišta u vlasništvu benediktinki u Petrčanima

Pred gradskim vijećnicima odluka o izradi urbanističkog plana uređenja zemljišta u vlasništvu benediktinki u Petrčanima
Šime Zelić/PIXSELL

Hoće li proći izgradnja novog turističkog naselja u Petrčanima? Pred vijećnicima je i prijedlog izrade detaljnog plana uređenja stambene izgradnje na Crvenim kućama

Za sutra je zakazana 20. sjednica zadarskog Gradskog vijeća, posljednja prije ljetne stanke, na čijem je dnevnom redu 25 točaka.

Gotovo pola odnosi se na izvješća o prošlogodišnjem radu gradskih trgovačkih društava, a uoči sjednice, prošlog je tjedna na kolegiju gradonačelnika Dukić istaknuo kako je poslovanje gradskih tvrtki stabilno:

Uz tvrtku Eko, koja je zabilježila minimalni gubitak, jedino tvrtka Liburnija bilježi minus u iznosu od 3,2 milijuna kuna, što je izravna posljedica enormnog porasta cijena goriva. U odnosu na godinu ranije, rashodi za gorivo narasli su za preko 5 milijuna kuna.

Naglasio je gradonačelnik Dukić kako je u trgovačkim društvima došlo do povećanja plaća i materijalnih prava: 

- Napravili smo sve da osiguramo s jedne strane financijsku stabilnost gradskih tvrtki, a u isto vrijeme osiguramo i bolje plaće i materijalna prava radnika kako bi zadržali kvalitetu i razinu usluge. Imamo još posla i nastavit ćemo razgovarati s radnicima i sindikatima i dalje o problematici plaća i drugih materijalnih prava.

Izglasaju li sutra vijećnici odluku o izradi urbanističkog plana uređenja Dragočaja, zemljišta u vlasništvu benediktinki u Petrčanima, investitor bi nakon toga mogao krenuti u postupak za izdavanje svih dozvola za gradnju turističkog naselja i kampa sa sportsko - rekreacijskim sadržajima i potrebnom komunalnom infrastrukturom. 

Riječ je o prostoru koji se dobrim dijelom naslanja na turističko naselje Punta Skala. Investitor je još prije dvije godine iskazao interes za gradnju i zahtjev uputio Odjelu za graditeljstvo. 

U međuvremenu, izrađena je i strateška procjena utjecaja na okoliš u kojoj stoji da predloženi plan vjerojatno neće značajnije utjecati na okoliš. 

Pred vijećnicima je i prijedlog izrade detaljnog plana uređenja stambene izgradnje na Crvenim kućama, gdje je nedavno najavljena gradnja škole, vrtića i zgrade središnjih funkcija u kojoj bi trebala biti i ambulanta. 

 


Reci što misliš!