Događaji

I dalje će biti vruće

I u subotu u većini Hrvatske pljuskovi s grmljavinom, lokalno i nevrijeme

I u subotu u većini Hrvatske pljuskovi s grmljavinom, lokalno i nevrijeme
Sime Zelic/PIXSELL

Lokalno izraženih nestabilnosti bit će i u subotu te ponovno najvjerojatnije sredinom sljedećeg tjedna, kada će opet posvuda biti vruće, mnogima i sparno.

U središnjoj Hrvatskoj promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Mjestimična kiša, ponegdje i u obliku izraženijih pljuskova u noći i ujutro te ponovno poslijepodne i navečer. Vjetar sjeverni, prolazno jak. Manje toplo nego proteklih dana uz temperaturu između 26 i 28 °C.

Promjenjivo oblačno bit će i u gorskim krajevima te na sjevernom Jadranu. Pljuskovi praćeni grmljavinom mjestimice u noći i ujutro, ponegdje i izraženiji, a vjerojatnost za njih postoji i poslijepodne i navečer. Vjetar umjeren, uz nestabilnosti jak, na Jadranu ujutro bura, danju jugozapadnjak i jugo. Najviša dnevna temperatura u gorju oko 25 °C, na Jadranu oko 30 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Na sjevernom dijelu u noći i ujutro još može biti ponekog lokalnog pljuska. I dalje će biti vruće, ujutro uz obalu i na otocima i vrlo toplo pa će barem malo osvježenje pružati more čija je temperatura između 26 i 28 °C.

Na jugu Hrvatske i dalje bez promjene - pretežno sunčano i vruće. Ujutro uz obalu slaba bura, danju jugo, ponegdje i jugozapadnjak. Noć i jutro topli i vrlo topli, a najviša temperatura zraka između 33 i 35 °C."

 


Reci što misliš!