Događaji

ZA 21. I 22. SRPNJA

DHMZ: Grmljavinsko nevrijeme za riječku, gospićku, karlovačku i zagrebačku regiju

DHMZ: Grmljavinsko nevrijeme za riječku, gospićku, karlovačku i zagrebačku regiju
Marin Pitton

Na snazi je crveno upozorenje Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) na grmljavinsko nevrijeme praćeno jakim i olujnim vjetrom, intenzivnim pljuskovima, moguće i tučom - za riječku, gospićku, karlovačku i zagrebačku regiju, objavilo je u petak popodne Ravnateljstvo civilne zaštite.

"Budite na oprezu i poduzmite mjere samozaštite", poručili su iz Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH.

Navode kako olujno nevrijeme dolazi iz sjeverne Italije prema Istri i Kvarneru te se uskoro očekuju jaki i olujni udari vjetra, lokalno tuča i obilna kiša.

"Obavezno pratite vremenska izvješća DHMZ-a o mogućim iznenadnim promjenama vremena i upozorenjima vezanim uz jačinu vjetra, opasnost od grmljavinskog nevremena i visinu temperatura te sukladno tome poduzmite mjere samozaštite. Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini i drveću, lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra, tuča te prekidi u aktivnostima na otvorenom i u prometu", upozoravaju iz Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH.

Podsjećaju na izdane preporuke i korisne savjete kojih se trebamo pridržavati u slučaju grmljavinskog nevremena i jakog vjetra.


Reci što misliš!