Događaji

potvrdio gradonačelnik

Bazenska školjka sljedeći tjedan dolazi iz Splita u Zadar

Bazenska školjka sljedeći tjedan dolazi iz Splita u Zadar

Gradonačelnik Branko Dukić na današnjem kolegiju s pročelnicima izvijestio je kako bazenska školjka iz Splita sljedeći tjedan dolazi u Zadar.

“Prošli tjedan u Splitu je održan sastanak s HVS i proizvođačem bazena. Sljedeći tjedan bazen dolazi u Zadar sa svim postrojenjima. Riječ je o bazenu dimenzija 20 x 25 metara.

U suradnji sa zadarskim klubovima i njihovim savezom napravljen je precizan zadatak za projektiranje ovog dijela otvorenog plivališta s pripadajućim skakaonicama.

Do konca ove godine očekujemo završetak izrade glavnog projekta za taj dio, kao i izvedbenog projekta olimpijskog bazena za koji je već izdana građevinska dozvola. U tijeku je i izrada projektne dokumentacije za tribine sa svim onim popratnim sadržajima koji su logistički potrebni za bazenski kompleks. Kako mi s Višnjika prenose mišljenja struke, bit će to jedan od najatraktivnijih plivačkih kompleksa u Europi.  

Uz to važno je za istaknuti da je gotov projekt polivalentne dvorane za rukomet i nogomet, te je pred ishođenjem građevinske dozvole. Radi se o natkrivanju plavog rukometnog i malonogometnog terena na Višnjiku.

Ta nova dvorana se spaja sa uređenim svlačionicama i taj dvoranski kompleks će postati jako atraktivan uz postojeću gimnastičku dvoranu, dvoranu za boks i judo. Na ovaj način dobit ćemo polivalentnu dvoranu koja je jako važna rukometne i malonogometne klubove.

S realizacijom ovog projekta rasteretiti ćemo  postojeći dvoranski kompleks koji je popunjen od ranog jutra do kasno navečer“, rekao je Dukić.

 


Reci što misliš!