Događaji

#video

Vizualno doživite manifestaciju Hrvatska volontira 2023.!

Vizualno doživite manifestaciju Hrvatska volontira 2023.!

I ove su godine građanke i građani diljem Hrvatske u sklopu manifestacije volontirali u uistinu raznolikim i šarolikim aktivnostima!

Hrvatski centar za razvoj volonterstva oglasio se priopćenjem:

- Naglasak smo stavili na UN-ovih 17 globalnih ciljeva održivog razvoja te se ove godine kampanja održala pod sloganom „Mali doprinos za veliki utjecaj“, u partnerstvu Hrvatskog centra za razvoj volonterstva,  Odraza – Održivi razvoj zajednice i Hrvatske mreže za beskućnike.  

Sudjelovanjem u volonterskim aktivnostima kampanje, volonterke i volonteri ukazali su nam da su baš oni  promicatelji promjena u načinu razmišljanja podizanjem svijesti ili zagovaranjem tih promjena i inspiriranjem  drugih te su prepoznati kao ključni dionici za postizanje 17 globalnih ciljeva održivog razvoja. 

Održavanjem manifestacije i okupljanjem velikog broja organizacija i volontera htjeli smo istaknuti značaj  volontiranja kojim se postižu ciljevi održivog razvoja i kojim oživljavamo najplemenitije težnje čovječanstva – težnju  za mirom, slobodom, mogućnostima, sigurnošću i pravdom. 

Kampanja je okupila 96 organizatora volontiranja koji su u 56 gradova i općina diljem Hrvatske proveli 125  volonterskih aktivnosti kako bi svojim doprinosom potakli izgradnju sretnije i bolje zajednice. Ukupno 1 950  volontera poklonilo je 8 650 volonterskih sati svojim zajednicama.  

Mi smo ih u svemu tome vjerno pratili ne bismo li javnosti što ljepše prikazali rezultate manifestacije na koje smo jako ponosni!  

Hvala od srca svima koji su se odazvali pozivu, dali podršku manifestaciji i svojom pozitivnom energijom i angažmanom ovu društvenu mrežu učinili važnom! #hvalaštostetu

 


Reci što misliš!