Događaji

#vremenska prognoza

Nestabilno, povremeno s kišom i grmljavinom

Nestabilno, povremeno s kišom i grmljavinom
Sime Zelic/PIXSELL

U Dalmaciji promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima te nestabilno, povremeno s kišom i grmljavinom, vjerojatno i u obliku jačeg nevremena s obilnim pljuskovima, pogotovo na jugu.

Puhat će umjereno i jako jugo, a prolazno ponegdje i istočnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 24 do 27 °C.

Izvješće Pomorskog meteorološkog centra Split DHMZ-a dana 1.7.2023. u 19 sati

Upozorenje

Ponegdje nevere. Na južnom Jadranu mjestimice udari juga 35-40 čvorova, tijekom noći će postupno oslabjeti.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom podržava nestabilno vrijeme. Sjevernije od Jadrana se frontalni sustavi premještaju prema istoku.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati

Jugo 6-16, na srednjem mjestimice do 20, na južnom Jadranu do 26 čvorova, tijekom noći će postupno slabjeti i okretati na sjeverozapadni vjetar, uz obalu ponegdje i buru 6-16, na južnom Jadranu jugozapadni, zatim sjeverozapadni vjetar do 10-20 čvorova. More 2-3, na južnom i dijelu srednjeg Jadrana ponegdje 4, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana u smirivanju na 1-2. Vidljivost 5-15 km. Pretežno i promjenjivo oblačno, ponegdje kiša i pljuskovi s grmljavinom, osobito na južnom i dijelu srednjeg Jadrana.

Vremenska prognoza za sljedećih 12 sati

Slab do umjeren, poslijepodne na južnom i dijelu srednjeg Jadrana mjestimice pojačan sjeverozapadni i zapadni vjetar. Još u početku će se uz obalu južnog Jadrana zadržati slabo do umjereno jugo. More malo do umjereno valovito. Promjenljivo oblačno, ponegdje kiša i pljuskovi s grmljavinom, osobito na južnom i dijelu srednjeg Jadrana. Ponegdje zbog kiše moguća sumaglica.


Reci što misliš!