Događaji

1. srpnja

Grad Zadar u suradnji s gradskim institucijama i partnerima organizira "Otvorena vrata EU projekata"

Grad Zadar u suradnji s gradskim institucijama i partnerima organizira

Republika Hrvatska, u subotu, 1. srpnja 2023. godine, obilježava 10. godišnjicu ulaska u Europsku uniju, a Grad Zadar u suradnji sa drugim korisnicima EU projekata isto obilježava prigodnim programom.

Tijekom desetljeća korištenja EU fondova u gradu Zadru realizirani su brojni projekti i ostvareni značajni uspjesi, od kojih se posebno ističu obnove Kneževe i Providurove palače, uređenje Bedema zadarskih pobuna, rekonstrukcija dugo očekivanog objekta Centra za mlade, razvoj novih rješenja poboljšanja i digitalizacije usluga javnog prijevoza i parkinga kroz projekt ZUM 4.0., rekonstrukcije glavne prometne okosnice grada Ulice dr. Franje Tuđmana te implementaciju inteligentnog transportnog sustava u Zadru, izgradnja prve faze infrastrukture poduzetničke zone Crno, nabava novih autobusa Liburnije, izgradnja studentskog doma Sveučilišta u Zadru te još cijeli niz drugih značajnih projekata.



Navedeni projekti i uspjesi u povlačenju sredstava iz fondova EU već godinama pozicioniraju Zadar u sam vrh najuspješnijih gradova u Hrvatskoj.

EU fondovi učinili su grad Zadar i Zadarsku županiju boljim i atraktivnijim mjestom za život i rad, a u novoj financijskoj perspektivi očekuje nas novo desetljeće još značajnijeg rasta i razvoja.



Povodom obilježavanja 10. godišnjice ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, Grad Zadar u suradnji s gradskim institucijama i partnerima organizira zajedničko događanje „Otvorena vrata EU projekata“, kako bi se najširoj javnosti predstavili neki od projekata koji su dali doprinos razvoju lokalne zajednice na području grada Zadra.

Program obilježavanja 10. godišnjice ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju nalazi se na web-stranici Grada Zadra.


Reci što misliš!