Događaji

#aktualno

Reagirali iz Općine Sv. Filip i Jakov: Konstruirani medijski linč pokrenut je zbog privatnih interesa

Reagirali iz Općine Sv. Filip i Jakov: Konstruirani medijski linč pokrenut je zbog privatnih interesa

Povodom priloga Nove TV od 25. i 26. lipnja 2023. godine u kojem se načelnika Općine Sveti Filip i Jakov, Zorana Pelicarića proziva zbog usurpacije javnog dobra, iz Općine stiže priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

“Kao što znate, Općina Sveti Filip i Jakov je već duže vrijemepod stalnim pritiskom interesnih skupina. Naime, Općina ima zakonom propisano pravo i obvezu voditi brigu o zaštiti i održavanju javnog dobra, dijelu pomorskog dobra u općoj uporabi koje se nalazi na našem području, komunalnoj infrastrukturi kao i svim ostalim javnim sadržajima, što očito ne ide u prilog pojedincima koji pod krinkom javnog interesa pogoduju osobnim probicima. Srećom, radi se o manjini uglavnom sačinjenoj od osuđivanih kriminalaca koji pokušavaju nezakonitim radnjama uzurpirati pomorsko i javno dobro i od toga imati velike financijske koristi. Budući da su nemoćni u ostvarivanju svojih nemoralnih i nezakonitih ciljeva, pribjegli su javnom linču kao jedinom sredstvu koje im stoji na raspolaganju.

Unatoč pritiscima kojima smo svakodnevno izloženi, odbijamo prepustiti upravljanje Općinom spomenutoj spomenutoj nekolicini kako bismo zaštitili interese naših žitelja i osigurali napredak zajednice. Općina Sveti Filip i Jakov je u posljednje tri godine izgradila dva vrtića, na području općine ne postoji lista čekanja za upis, sufinanciramo osnovno školstvo na način da je organiziran rad u jednoj smjeni, sufinanciramo plaću kuharicama kako bi djeca imala kuhani obrok, u provedbi je  i 3. faza projekta ,,ZAŽELI”, isplaćuju se božićnice umirovljenicima, izgrađene su četiri zgrade POS-ovih stanova u suradnji sa APN-om, stipendiju primaju svi redovni studenti, a osim navedenih, Općina se može pohvaliti nizom drugih projekata. Samo u posljednjih 6 godina, Općina sudjeluje i realizirala je projekte u vrijednosti od 56 milijuna eura.

Iza svih razvojnih odluka uz Općinskog načelnika stoji Općinsko vijeće koje je sve potrebne odluke donijelo jednoglasno, a medu njima i Prostorni plan Općine Sveti Filip i Jakov (Službeni glasnik Općine Sveti Filip i Jakov” broj 2/02,3/06,2/14,3/15,2 8/22 i Plan razvoja Općine za razdoblje 2021.-2027. na temelju koncepta“Pametna Općina“ (kojeg je izradio ekonomski strudnjak Damir Nowotny) iz studenog 2021. sve u cilju podizanja javnih prihoda kako bismo pokrili velike izdatke koje iziskuju navedeni projekti. Glede postavljanja sjenila za hlad za ugostiteljski objekt, podnesen je zahtjev Konzervatorskom odjelu u Zadru za posebne uvjete prije zaprimanja rješenja o privremenoj obustavi radova. Sa zadovoljstvom ćemo surađivati sa svim državnim institucijama kako bi razjasnili ovaj konstruirani medijski linč pokrenut zbog privatnih interesa.”

Izgradnja dječjeg vrtića

 


Reci što misliš!