Događaji

agrostem

Zajedničkim umrežavanjem, razmjenom iskustva i znanja za bolju budućnost

Zajedničkim umrežavanjem, razmjenom iskustva i znanja za bolju budućnost

Danas se u Zadru održava sajam u čast 10 godina članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji.

U sklopu sajma predstavljeni su uspješni projekti koji su financirani u proteklom razdoblju, a javnosti se prezentirao i projekt AgroStem.

Zajedničkim umrežavanjem, razmjenom iskustva i znanja gradimo bolju budućnost, kaže Marta Pintur Bosna, voditeljica projekta.

Projekt „AgroSTEM” otpočeo je 18. svibnja 2021. godine. Korisnik Udruga za ruralni razvoj Ravni kotari potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava (UP.04.2.1.10.0021) za projekt koji se financira iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. – 2020.

Osim Udruge za ruralni razvoj Ravni kotari koja je prijavitelj, partneri na projektu su i Veleučilište „Marko Marulić” u Kninu, Udruga za djecu, mlade i obitelj „Mali koraci”- Benkovac, Zajednica tehničke kulture Zadarske županije i Općina Zemunik Donji.

Odlukom o financiranju dodijelilo je iznos od 243.288,39 eura bespovratnih sredstava za projekt „AgroSTEM”.

Provedbom projekta osigurava se jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za aktivno uključivanje djece i mladih te opće populacije u popularizaciju STEM-a, unaprijedit će se kapaciteti organizacija civilnoga društva za provedbu programa u području popularizacije STEM-a. 

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA tehnička je pomoć tijekom provedbe projekta, s ciljem povećanja korištenja sredstava EU fondova u Zadarskoj županiji putem jačanja kapaciteta regionalnog koordinatora Agencije ZADRA NOVA te kontinuiranom podrškom javnopravnim tijelima u pripremi i provedbi projekata te jačanjem kapaciteta (potencijalnih) prijavitelja u pripremi i provedbi projekat.

 


Reci što misliš!