Događaji

providurova palača

Danas u Zadru konferencija i sajam povodom 10. godišnjice članstva u Europskoj uniji

Danas u Zadru konferencija i sajam povodom 10. godišnjice članstva u Europskoj uniji

Svečano otvorenje Sajma EU projekata bit će u 10 sati u Atriju Providurove palače. Početak Konferencije je u 10:30 sati u Polivalentnoj dvorani Providurove palače.

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, povodom 10. godišnjice članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji, organizira konferenciju i sajam EU projekata koji će se održati u ponedjeljak 26. lipnja u Providurovoj palači u Zadru. 

Svečano otvorenje Sajma EU projekata bit će u 10 sati u Atriju Providurove palače. Početak Konferencije je u 10:30 sati u Polivalentnoj dvorani Providurove palače.  

Na konferenciji će sudjelovati: Božidar Longin, župan Zadarske županije; doc. dr. sc. Tomislav Sokol, zastupnik u Europskom parlamentu; prof. dr. sc. Dijana Vican, rektorica Sveučilišta u Zadru; Marija Pletikosa, državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike; Josip Bilaver, državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture; Marko Župan, pomoćnik ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU; Ognian Zlatev, voditelj Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj; Branko Baričević, prvi voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj; Stefani Mikulec Perković, v.d. pročelnice Upravnog odjela za EU fondove Grada Zadra; Ana Baričić, direktorica, Marex Elektrostroj d.o.o

Cilj Konferencije je informiranje stručne i opće javnosti o mogućnostima koje pruža EU kroz predstavljanje primjera uspješnih projekata realiziranih tijekom 10-godišnjeg članstva u Uniji i novih mogućnosti za financiranje projekata EU sredstvima. Tijekom panela bit će dan osvrt na rezultate postignute tijekom 10-godišnjeg članstva u Uniji. U drugom dijelu konferencije predstavnici resornih ministarstava okupljenima će prezentirati prilike za nadolazeće razdoblje, te će biti predstavljene mogućnosti za financiranje novih projekata EU sredstvima u različitim sektorima. Konferencija se organizira u sklopu aktivnosti centra EUROPE DIRECT Zadar koji djeluje pri Agenciji. 

Za posjetitelje Sajma osigurana je i prigodna besplatna tombola s promotivnim materijalima projekata.

Na Sajmu EU projekata sudjeluje 26 izlagača – predstavnika javnog, privatnog, znanstvenog i civilnog sektora. Izlagači su: 

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA

Općina Preko

Sveučilište u Zadru

Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije

Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar

Opća bolnica Zadar

Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola Zadar

Strukovna škola Vice Vlatkovića Zadar

Dom zdravlja Zadarske županije

Gradska knjižnica Zadar

Dom za odrasle osobe Zemunik 

Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru

Grad Nin

Županijska lučka uprava Zadar

Aluflexpack Novi d.o.o. 

Omial Novi d.o.o.

Zadarska županija

Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija

Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA)

Udruga za ruralni razvoj Ravni kotari

Marex Elektrostroj d.o.o.

Grad Zadar

LAG Laura 

LAGUR/FLAG Lostura

Volonterski centar Zadar

EUROPE DIRECT Zadar

 

Agencija ZADRA NOVA Sajam EU projekata organizira u sklopu projekta ZADRA NOVA ZA VAS, a cilj mu je povećanje korištenja sredstava EU fondova u Zadarskoj županiji putem jačanja kapaciteta regionalnog koordinatora Agencije ZADRA NOVA te kontinuiranom podrškom javnopravnim tijelima u pripremi i provedbi projekata kao i jačanjem kapaciteta (potencijalnih) prijavitelja u pripremi i provedbi projekata. Cilj Sajma je prezentacija projekata financiranih EU sredstvima na području Zadarske županije.

Predviđeno trajanje Sajma i Konferencije je do 13 sati.

Vidimo se na Sajmu i Konferenciji!

 


Reci što misliš!