Događaji

23. lipnja

Mještani Privlake prosvjedovali zbog devastacije prirodnih resursa

Mještani Privlake prosvjedovali zbog devastacije prirodnih resursa

Stanovncii Privlake prosvjedovali su zbog devastacije prirodnih resursa. Kažu kako žele spasiti uništavanje plaže te kako ne žele dozvoliti lokalnim šerifima da im uništavaju prirodni okoliš.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

Organizatori prosvjeda žele izraziti svoju iskrenu zahvalnost svim sudionicima koji su hrabro došli na prosvjed, usprkos velikoj vrućini, kako bi pružili podršku zaštiti naše plaže Livadica i cijelog Sebačeva te Batalaže u Privlaci.

Više od 70 sudionika pridružilo se ovoj inicijativi, a njihova predanost i entuzijazam su motivacija nastavku borbe protiv betonizacije u Privlaci. 

“Prosvjed koji je održan na našoj prekrasnoj pješčanoj plaži s ciljem podizanja svijesti o važnosti očuvanja obalnih područja, okupio je mještane, vlasnike nekretnina na tom području i njihove goste, od kojih neki u Privlaku dolaze više od 20 godina.

Sudionici su hrabro i odgovorno krenuli putem zaštite naših preostalih prirodnih resursa i borbe protiv uništenja istih. Vjerujemo da će pružena podrška i angažman imati snažan utjecaj na našu zajednicu i okoliš te da će potaknuti sve ostale mještane da se hrabro priključe ovom pokretu.

Ne možemo i ne želimo dozvoliti pojedincima, “moćnicima” u foteljama, da kroje našu sudbinu. Nećemo dozvoliti da uništavaju naš prirodni okoliš pod izlikama “rekonstrukcije”. I do sada smo bili svjedoci loše politike u Privlaci i tome mora doći kraj. Ovakvom bezumnom betonizacijom i nerazumnim i štetnim projektima već je nanesena nepovratna šteta duž cijele Privlake, nećemo dopustiti da se uništavanje nastavi.  

Uništavanjem naše plaže, uništava se sva prepoznatljivost privlačkih pješčanih plaža i dobro poznatog privlačkog sabuna te se kukavički podilazi krupnom kapitalu, zanemarujući naše prirodno okruženje i stvarne potrebe ljudi. Sječa stabala, betonizacija obale, uništenje morskog dna i prirodnog staništa Periski i Posedonije – za “šaku para” pojedinci su u stanju nepovratno uništiti naš okoliš. Vijećnici su sad na potezu.” – poručili su sa skupa.

Prisustvo najhrabrijih mještana od presudnog je značaja i poslala se snažna poruka svima da se zajedno može stvoriti promjena. Energija okupljenih i njihova odlučnost da zaštite našu obalu inspiracija su za sve one koji još uvijek misle da su premali i da ne mogu ništa kontra vladajućih i njihovih zakulisnih igrica.

Organizatori prosvjeda svjesni su da se ovakve inicijative ne mogu ostvariti bez podrške i aktivnog sudjelovanja ljudi poput vas. Vaša hrabrost i angažman su temelj za ostvarivanje pozitivnih promjena u našem društvu. Hvala vam što ste se pridružili ovoj važnoj borbi”, poručuju organizatori prosvjeda.

“Ovaj prosvjed samo je početak puta zaštite naše plaže. Pozivamo sve građane i donositelje odluka da se pridruže našem pokretu i da zajedno radimo na stvaranju okoliša koji će biti prepoznatljiv po svojoj čistoći i ljepoti” – poručila je dr. Stela Sušac – Pavić, jedna od organizatorica prosvjeda.

Novi prosvjed najavljen je za 22. srpnja u 18h na plaži Livadica. Pozivamo sve odgovorne ljude da dođu pogledati, naučiti i saznati sve o ovom štetnom projektu.

Mada su nas u medijima prozvali “oporbom” – mi ne predstavljamo oporbu već pojedince sa zdravim razumom, bez obzira na političku opredjeljenost.


Reci što misliš!